Snapchat, Suudi Prens’ten 250 milyon dolar yatırım aldı

Snapchat son çeyrekte 353 milyon dolar kaybetse de çalışmalarına ara vermemeye kararlı. Bunun için ise Suudi kraliyet ailesinden nakit olarak yatırım aldı. Yatırımı yapan asıl isim ise Prens Al-Waleed Talal. Kendisi yaptığı yatırımı Twitter’dan duyurmayı tercih etti. Snapchat CEO’su Evan Spiegel’ın içinde olduğu bir video eki ile tweet atan prens Snapchat’ın %2,3 hissesine karşılık 250 milyon dolar verdiğini takipçileri ile paylaştı.

Yatırım, 10,8 milyar dolar değerleme ile sonuçlandı, ancak bu rakam normalde 17 milyar dolar olan şirketin piyasa değerinde %11’lik bir düşüş yaşadığına işaret. Şirketin artık nakit sıkıntısı çektiği ise açıkça ortada. Snapchat ise konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Suudi prens Al-Waleed Talal ise teknolojik girişimlere yatırım yapmaya ilgili olduğunu daha önce de göstermişti. Daha önce ABD merkezli iki şirket Lyft ve Twitter’a da yatırım yapmıştı. Ayrıca Fransız müzik uygulaması Deezer ve Çinli e-ticaret devi JD.com ise prensin yatırım yaptığı diğer şirketler arasında.

Yatırımın planlanması ise yeni bir durum değildi. 2015 yılında prens, şirket CEO’su Evan Spiegel ve COO Imran Khan ile görüşmüştü. Fakat şimdiye kadar taraflar tarafından herhangi bir adım atılmamıştı. Arapça yapılan basın açıklamasında anlaşmanın 25 Mayıs’ta yapıldığı belirtildi. Basın açıklamasında prens şu ifadeleri kullandı; ‘Başta Twitter ve Snapchat olmak üzere diğer sosyal paylaşım sitelerine yaptığımız yatırımlar, yeni teknolojilere yapılan kişisel yatırım stratejimizin bir parçası. Snapchat, dünyanın en yenilikçi sosyal ağlarından biri ve şirketin kendi potansiyelini aşmaya başladığına inanıyoruz.’

Snapchat, android uygulamasını dünya çapında daha fazla popüler hale gelerek bünyesine yeni ortaklar katmak istiyor gibi görünüyor. Suudi kraliyet ailesinin yaptığı yatırım ise şirketi Arap bölgesinde daha bilinir hale getirebilir ve yeni yatırımcıların önünü açabilir. Bu da şirketin daha da büyümesini sağlar.

Güncel İçerikler