Snapchat, OpenAI tarafından desteklenen yapay zeka chatbot’unu duyurdu

Snapchat, OpenAI tarafından desteklenen My AI adındaki yapay zekalı chatbot'unu hayata geçirdi.

Kendine has yapısıyla kullanıcıları tarafından oldukça beğeniyle karşılanan Snapchat, OpenAI tarafından desteklenen My AI adındaki yapay zekalı chatbot’unu hayata geçirdi. My AI , platformun ayda 3.99 dolar abonelik hizmeti olan Snapchat+ için deneysel bir özellik olarak kullanıma sunulduğu belirtildi.

Yapay zeka destekli chatbot’lar gün geçtikçe hayatımıza daha da entegre oluyorular. OpenAI tarafından başlatılan bu özelik, birçok uygulama ve platformun sistemine eklemesiyle beraber kullanıcıların chatbot kullanarak uygulamalara daha fazla işlevsel özellik getirdiği biliniyor. Snapchat de OpenAI‘ın GPT teknolojisini kullanarak platformuna chatbot entegre etti.

Snapchat’in chatbot’u, Sohbet sekmesinin hemen üstünde yer alacak. Yapay zeka, “arkadaşlık, öğrenme ve eğlence” ile ilgili değerlerine hitap eden benzersiz bir sese ve kişiliğe sahip olacak şekilde eğitildi. Ayrıca, uygulamanın güven ve emniyet kurallarına uyması için de gerekli düzenlemeler yapıldı.

Şirket, “My AI, en iyi arkadaşınız için doğum günü hediyesi fikirleri önerebilir, uzun bir hafta sonu için bir yürüyüş gezisi planlayabilir, akşam yemeği için bir tarif önerebilir ve hatta çedar takıntılı arkadaşınız için peynir hakkında bir haiku yazabilir. My AI’ı bir ad vererek ve Sohbetiniz için duvar kağıdını özelleştirerek kendiniz oluşturabilirsiniz.” açıklamasını yaptı.

Snapchat’in My AI’sinin bir arama motoru olarak görülmüyor. Bunun yerine Snapchat içinde, arkadaşlarınızla yaptığınız gibi sohbet edebileceğiniz bir kişi olarak görülüyor.

My AI ile yapılan tüm görüşmeler saklanacak ve ürün deneyimini iyileştirmek için incelenebilecek. Snapchat, kullanıcıların My AI ile herhangi bir sır paylaşmaması veya tavsiye için sohbet botuna güvenmemesi gerektiğini söylüyor. Şirket, My AI’ın önyargılı, yanlış, zararlı veya yanıltıcı bilgilerden kaçınmak için tasarlanmasına rağmen hataların meydana gelebileceğini de belirtiyor. Sosyal ağ, kullanıcıları My AI’dan gelen herhangi bir mesajı basılı tutarak geri bildirim göndermeye davet ediyor.

Snapchat, yapay zekanın zaman içinde uygulamanın deneyimine inanılmaz derecede katkıda bulunabileceğine ve aynı zamanda daha derin bağlantıları geliştirmeye yardımcı olabileceğine inanıyor. My AI, şirketin iki milyonu aşan ücretli abone sayısını da artırabilir.

Güncel İçerikler