OpenAI’ın kurucu ortağı ve CEO’su Sam Altman görevden alındı

Dünyanın en büyük yapay zeka organizasyonlarından biri olan OpenAI’da önemli bir görev değişikliği yaşandı. Son kullanıcıların yapay zeka platformu ChatGPT ile tanıdığı, yapay zeka alanında önemli çalışamalar yürüten OpenAI’ın kurucuları arasında yer alan ve şirketin liderliğini yürüten Sam Altman görevden alındı.

Önemli teknoloji şirketlerinin bir araya gelerek oluşturduğu OpenAI’ın yönetim kurulu verdiği bir kararla şirketin CEO’su Sam Altman ile yola devam etmeyeceğini açıkladı. Yönetim kurulu kararıyla göreve veda eden Altman’ın, yönetime dürüst davranmadığı ve güvensizliğinden dolayı şirketten uzaklaştırıldığı belirtiliyor.

OpenAI’da geçici CEO’luk görevini şirketin CTO’su üstlenecek

Sam Altman’ın görevden alınmasıyla birlikte OpenAI’ın tüm teknoloji süreçlerinin başında olan isim Mira Murati, geçici CEO olarak atandı. OpenAI’a katıldığı süre boyunca, ChatGPT projesinin geliştirilmesinde önemli görevler üstlenen Murati, yeni bir CEO atanana kadar OpenAI’da CEO’luk görevini üstlenecek.

Ayrıca OpenAI’daki bu devrimsel değişiklik sürecinde Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Greg Brockman da Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ayrılıyor. Brockman, CEO arayışı devam ettiği süre boyunca şirkette CEO’ya bağlı olarak çalışarak süreçleri yönetecek.

OpenAI’daki köklü değişiklik Elon Musk’ın hamlesiyle alakalı olabilir

OpenAI’ın kurucularından biri olan Elon Musk, şirketin yönetiminden ayrılmış ve yapay zeka çalışmalarını kendi şirketleri bünyesinde sürdürmüştü. Geçtiğimiz günlerde Elon Musk, X.ai tarafından geliştirilen yapay zeka sohbet robotu Grog’u duyurarak ChatGPT’ye direkt olarak rakip olduğunu açıklamış ve şimdiden ChatGPT 3.5 sürümünden daha iyi çalışan bir yapay zeka platformu ortaya koyduklarını duyurmuştu. Musk’ın bu hamlesinden hemen sonra OpenAI, şirketi daha farklı bir noktaya getirmek ve bu süreci iyi yürütmek için böyle bir karar almış olabilir.

Güncel İçerikler