Snapchat, ChatGPT destekli “My AI” hizmetini tüm kullanıcılara genişletiyor

Popüler sosyal medya uygulaması Snapchat, ChatGPT destekli yapay zekası "My AI"ı tüm kullanıcılarını kapsayacak şekilde genişletiyor. Snap CEO'su Evan Spiegel, şirketin Partner Summit'te, daha önce Snapchat+ aboneleriyle sınırlı olan uygulama içi chatbot'u “My AI”ın yükseltilmiş sürümünün artık dünya çapında kullanıma sunulduğunu duyurdu.

Popüler sosyal medya uygulaması Snapchat, ChatGPT destekli yapay zekası “My AI”ı tüm kullanıcılarını kapsayacak şekilde genişletiyor. Snap CEO’su Evan Spiegel, şirketin Partner Summit‘te, daha önce Snapchat+ aboneleriyle sınırlı olan uygulama içi chatbot’u “My AI”ın yükseltilmiş sürümünün artık dünya çapında kullanıma sunulduğunu duyurdu.

Genişletmeyle birlikte My AI, Snapchat’e özgü bir dizi yeni özelliğe sahip olacak. Snapchat kullanıcılarına, Snap Haritasındaki popülerliğe dayalı olarak restoranlar ve diğer etkinlikler için öneriler sunup artırılmış gerçeklik lensleri önerebiliyor. Kullanıcılar ayrıca yapay zekayı grup sohbetlerine ekleyerek yapay zeka karakteri için özel bir ad ve avatar (Bitmoji aracılığıyla) ayarlayabiliyor.

My AI, artık fotoğraf ve video çekimlerine de yanıt verebiliyor. Şimdilik yalnızca  Snapchat+ kullanıcılarının kısa mesajlarına yanıt verebiliyor olsa da Snap “yakında” kendi yapay zeka tarafından oluşturulan sanatıyla anlık görüntülere yanıt verebileceğini söylüyor.

My AI’ın piyasaya sürülmesi şimdiye kadar oldukça sınırlı olsa da şirket, chatbot ile günde 2 milyon mesaj alışverişi yapan kullanıcılar için oldukça popüler olduğunu söylüyor. Snap’in OpenAI teknolojisini uygulaması da eleştirildi. Bunun sebebi, chatbot’un bazen uygunsuz konuşmalar yapmasından kaynaklı olduğu iddia ediliyor. Snap, My AI’ın “ek denetleme teknolojisi” kullandığını, böylece kullanıcıların “hizmeti kötüye kullanmaları” durumunda bu özellikten geçici olarak kısıtlanabileceğini söylüyor.

Şirket ayrıca yapay zekanın sohbetlerin güvenli olmayan bölgelere kaymasını önlemeye yardımcı olmak için mesajlaştığı kullanıcının yaşını dikkate alacak şekilde eğitildiğini söylüyor. Ek olarak, ebeveynler sonunda gençlerin yeni yapay zeka dostlarıyla sohbet etmek için ne kadar zaman harcadıklarını izlemek için uygulamanın ebeveyn kontrolü özelliği olan Aile Merkezi’ni kullanabilecekler.

Güncel İçerikler