Microsoft Teams’e Snapchat efektleri geliyor

Microsoft, toplantıların daha eğlenceli bir hal alması için Snapchat ile iş birliğine gidiyor. İş birliği kapsamında Microsoft Teams uygulamasına Snapchat efektleri geliyor. 

Microsoft, toplantıların daha eğlenceli bir hal alması için Snapchat ile iş birliğine gidiyor. İş birliği kapsamında Microsoft Teams uygulamasına Snapchat efektleri geliyor.

Snap lensler, sosyal medya uygulaması Snapchat’te kullanıcıların artırılmış gerçeklikle beraber fotoğraflarına ve videolarına filtreler ile efektler eklemesine olanak tanıyan popüler bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.  Bu lensler, kullanıcının yüz hareketlerini izlemek ve yüzlerine veya çevrelerine dijital nesneler veya animasyonlar yerleştirmek için bir akıllı telefon veya tabletteki kamerayı kullanıyor.

Çıtçıt lensler, tavşan kulağı veya çiçek tacı eklemek gibi basit efektlerden kullanıcının görünümünü değiştirebilen veya etraflarında sanal bir dünya yaratabilen daha ayrıntılı efektlere kadar çeşitlilik gösteriyor. Bu bağlamda Snap ve Microsoft, eğlenceli bir ortaklık yapıyor.

Microsoft ve Snap, Snapchat lenslerini Teams’e getirmek için iş birliği yaparak görüntülü konferansa yaratıcı bir dokunuş katıyor. Kullanıcılar, sanal arka planlar, kar ve çizgi film karakterlerine dönüşme yeteneği dahil olmak üzere 26 farklı lens arasından seçim yapabiliyor. Lens kitaplığı, her şeyi ilginç kılmak için düzenli olarak yenilenecek. Microsoft’un Flip video öğrenme platformundaki başarısının ardından AR teknolojisini Teams’e entegre etmek için Snap’in Kamera Kiti kullanıldı. Lensler artık tüm kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor ve video efektleri seçeneğiyle erişilebiliyor.

Snapchat daha önce, kullanıcıların üçüncü taraf görüntülü arama hizmetlerinde lens kullanmasına izin veren Snap Camera adlı bir masaüstü uygulaması sunsa da uygulamayı bu yılın başlarında kullanımdan kaldırıldı. Snapchat lenslerinin Teams’e entegrasyonu, daha profesyonel bir ortamda benzer bir eğlence ve yaratıcı deneyim sunuyor.

Güncel İçerikler