Microsoft’un yeniden tasarlanan Teams uygulaması, daha hızlı ve daha az bellek tüketiyor

Microsoft, kullanımı daha hızlı ve daha kolay hale getirmek için Teams'i yeniden tasarlıyor.

Microsoft, kullanımı daha hızlı ve daha kolay hale getirmek için Teams’i yeniden tasarlıyor. Şirket, Teams kullanıcılarının programı başlatmak ve görüntülü aramalara katılmak gibi görevlerin yarısı kadar zaman aldığı, mevcut sürümden iki kata kadar daha hızlı olan yeniden tasarlanmış bir uygulamayı sabırsızlıkla bekleyebileceklerini söyledi.

Yenilenen uygulama, yer tutucu varlıkların kullanımından kaçınırken daha yumuşak kaydırma imkanı da sunuyor. Aynı zamanda Microsoft, yeni Teams’in yüzde 50 daha az bellek kullandığını söylüyor.

Ayrıca şirket, bildirimlerinizi yönetmek, bilgi aramak ve kanalları düzenlemek gibi işlemleri yapmak için gereken tıklama sayısını azaltmak için arayüzü yeniden tasarladı. Bu özelliklerle beraber, farklı hesaplar ve kiracılar arasında geçişi kolaylaştırmak için daha güçlü kimlik doğrulama, senkronizasyon ve bildirim sistemleri ekledi. Doğal olarak, yeni Teams, Microsoft’un bu yılın başlarında duyurduğu akıllı özet ve Copilot’tan başlayarak ve gelecekte daha fazlası gelecek olan yapay zeka özelliklerini destekleyecek.

Şirketten yapılan açıklama şu şekilde: 

“Bir toplantıya veya sohbete katılmadan önce neler olduğu konusunda sizi hızlandırarak ve tartışmanın akışı içinde sorularınızı yanıtlayarak, birlikte çalışmanın işini ortadan kaldırmak için yapay zekayı kullanacağız. Teams içindeki yapay zekanın potansiyelini daha yeni görmeye başlıyoruz ve gelecekte paylaşacak çok şeyimiz olacak.” 

Microsoft’un konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, şirketin bir yılı aşkın süredir test ettiği 3D avatarlardan bahsedilmiyor. Teknoloji devi, Avatar ve benzeri özelliklerin kısa bir süre önce Mayıs ayında halka açık hale geleceğini tahmin ettiğini söyledi.

Güncel İçerikler