Microsoft Teams, 300 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştı

Microsoft, iş odaklı iletişim platformu Teams'in aylık 300 milyondan fazla kişiye hizmet vererek yeni bir rekor kırdığını açıkladı. Duyuru, Microsoft CEO'su Satya Nadella tarafından  şirketin özel bir etkinliğinde yapıldı. 

Microsoft, iş odaklı iletişim platformu Teams‘in aylık 300 milyondan fazla kişiye hizmet vererek yeni bir rekor kırdığını açıkladı. Duyuru, Microsoft CEO’su Satya Nadella tarafından  şirketin özel bir etkinliğinde yapıldı.

Önemli başarı, pandemi boyunca dünya çapındaki işletmeler ve bireyler için çok önemli bir araç olan Teams’in devam eden büyümesini ve popülerliğini gösteriyor. Nadella’nın belirttiği gibi Teams kullanımı tüm zamanların en yüksek seviyesinde ve platform, iş birliği, sohbet, toplantılar ve çağrı dahil olmak üzere her kategoride pay almayı başardı.

Haber, Microsoft’un bir rekabet soruşturmasından kaçınmak için Teams’i Avrupa’daki Office üretkenlik paketinden ayırmayı düşündüğüne dair raporların ortaya çıkmasından hemen sonra geldi. Şirket, AB yetkililerinin endişelerini gidermek için çözümlere açık olduğunu belirtmiş olsa da Microsoft’un durumu yönlendirmek için hangi adımları atacağı henüz bilinmiyor.

Bununla birlikte Microsoft, Windows masaüstü istemcisinin daha hızlı performans sunan yeni bir sürümünün bu yılın sonlarında piyasaya sürülmesiyle yavaşlama belirtisi göstermiyor. Ekipler ayrıca Office üretkenlik paketinin geri kalanıyla tümleştirilecek Microsoft 365 Copilot ile yakında yeni üretken yapay zeka özellikleri sunacak.

Teams Premium zaten akıllı özetler gibi yapay zeka destekli özellikler sunarken, Copilot’un eklenmesinin Teams’i yeni bir gelişmişlik düzeyine çıkaracağına kesin gözüyle bakılıyor. Nadella, binlerce ücretli müşterinin gelişmiş iş birliği araçlarına yönelik artan talebi karşılayan Teams Premium’a kaydolduğunu belirtti . Dünya, uzaktan çalışmanın ve hibrit çalışma ortamlarının yeni normaline uyum sağlamaya devam ederken, Teams iletişim ve iş birliği için lider bir platform olarak iyi bir konumda görünüyor.

Güncel İçerikler