Microsoft, OpenAI destekli özelliklerle Teams Premium’u kullanıma sunuyor

Microsoft, OpenAI özelliklerine sahip olan Microsoft Teams Premium'u kullanıcılarla buluşturdu.

Microsoft, milyarlarca dolar yatırım yaptığı Open AI‘ın işlevsel özelliklerini Teams uygulamasına getirerek Teams Premium abonelik sistemini oluşturuyor. Hizmet, OpenAI’nin GPT-3.5’i tarafından desteklenen büyük dil modellerinin yanı sıra toplantıları “daha akıllı, kişiselleştirilmiş ve korumalı” hale getirmeye yönelik diğer teknolojileri içeriyor.

Teams Premium, GPT-3.5 yardımıyla PowerPoint Live’da yapay zeka tarafından oluşturulan bölümler ve “bir toplantıdan ayrılıp toplantıya katıldığınız zaman için kişiselleştirilmiş zaman çizelgesi” sunuyor. Kullanıcılar, yapay zeka tarafından oluşturulan görev ve eylem öğesi önerilerine de erişebilecek. Microsoft’un Teams Premium ile gelen yapay zeka özelliklerini zaman içinde genişleteceği tahmin ediliyor.

Microsoft, daha önce geliştiriciler için Azure OpenAI Hizmeti’ni ve bir araç sunmuştu.Yeni başlayan kişilerin kendi uygulamalarını oluşturmasına yardımcı olup grafik tasarım odaklı konularda da OpenAI teknolojisi kullanılıyor. 

OpenAI, geçtiğimiz gün ChatGPT’nin ücretli sürümü ChatGPT Plus’ı piyasaya sürdü. OpenAI, premium planın ChatGPT’yi herkesin kullanması için ücretsiz tutmaya yardımcı olacağını söylüyor. Buna ek olarak şirket, kullanılabilirliği artırmak için daha ucuz aboneliklerin yanı sıra alternatif iş planları ve veri paketlerini araştırıyor. Gelir konusunda şirketin bir diğer yardımcısı da Microsoft oluyor. Microsoft, ChatGPT’nin geliştirilmesi için OpenAI’a milyarlarca dolarlık yatırım yaptığını açıkladı. Bu yatırımla beraber şirketin daha da büyümesi ve chatbot’u geliştirmesi planlanıyor.  

Teams Premium’un OpenAI özellikleriyle beraber ilk olarak hangi ülkelerde piyasaya sürüleceği henüz açıklanmadı. ChatGPT Plus gibi özel aboneliğinin dünya genelinde kullanıma sunulması uzun sürecek gibi görünüyor.

Güncel İçerikler