Microsoft, geliştiricilerin ChatGPT uyumlu kendi asistanlarını oluşturmasını sağlayacak

Teknoloji devi Microsoft, geçtiğimiz gün düzenlediği Build konferansında yapay zekaya odaklandı. Şirket, geliştiricilerin ChatGPT uyumlu kendi yapay zekalarını oluşturarak copilot'lar oluşturumalarına yardımcı olacaklarını açıkladı.

Teknoloji devi Microsoft, geçtiğimiz gün düzenlediği Build konferansında yapay zekaya odaklandı. Şirket, geliştiricilerin ChatGPT uyumlu kendi yapay zekalarını oluşturarak copilot’lar oluşturumalarına yardımcı olacaklarını açıkladı.

Microsoft, yaklaşık iki yıl önce copilot fikrini ortaya attı. Copilot, satış konuşmaları yazma, görüntü oluşturma ve daha fazlası gibi karmaşık bilişsel görevlerde kullanıcılara yardımcı olmak için yapay zeka ve LLM’leri (büyük dil modelleri) kullanan uygulamalar oluyor. Örneğin, Bing’de ChatGPT aslında birer copilot olarak karşımıza çıkıyor. Microsoft, diğerlerinin yanı sıra Microsoft 365 ve Microsoft Security için de copilot’lar başlattı.

Şimdi, yardımcı pilotların diğer yazılım ve hizmetlerle etkileşime girmesine izin veren yeni “eklentiler” kullanarak geliştiricilerin kendi eklentilerini oluşturmasına olanak tanıyan özellikler ekliyor. 

Microsoft CTO’su Kevin Scott:

“Bing Chat’e bakıp bunun süper büyülü, karmaşık bir şey olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak Microsoft, geliştiricilere kendi copilot’larını oluşturmaya başlamaları için ihtiyaç duydukları her şeyi veriyor. Bence önümüzdeki yıllarda bu, tüm yazılımların nasıl çalıştığına dair bir beklenti haline gelecek.” dedi.

Ayrıca Microsoft, şirketin tüm yardımcı pilotlarının potansiyel olarak ChatGPT ile çalışabilmesi için OpenAI tarafından kullanılan aynı açık eklenti standardını benimsediğini söyledi. Bu özellik, geliştiricilerin artık ChatGPT, Bing, Dynamics 365 Copilot, Microsoft 365 Copilot ve Windows Copilot dahil olmak üzere hem iş hem de tüketici yüzeylerinde çalışan eklentiler oluşturmak için tek bir platform kullanabileceği anlamına geliyor.

Güncel İçerikler