Elon Musk, Twitter verilerinin kullanımı nedeniyle Microsoft’u tehdit etti

Elon Musk, Twitter'ı Smart Campaigns reklam platformundan çıkardığı için Microsoft'a karşı yasal işlem yapmakla tehdit etti.

Elon MuskTwitter‘ı Smart Campaigns reklam platformundan çıkardığı için Microsoft‘a karşı yasal işlem yapmakla tehdit etti. Microsoft’un hamlesi, Twitter’ın üçüncü taraf uygulamalarının sosyal medya hizmetiyle arayüz oluşturmasına izin veren API’sine erişim için şirketlerden ayda 42.000 dolar – 210.000 dolar arasında ücret almayı planladığını duyurmasının ardından geldi. 

Musk, Microsoft’u yapay zeka destekli programlarını eğitmek için Twitter’ın verilerini yasa dışı bir şekilde madencilik yapmakla suçladı ve verilerin kullanımı için tazminat talep etti. OpenAI tarafından eğitilen büyük bir dil modeli olan ChatGPT’nin Musk’ın bahsettiği programlar arasında yer alıp almadığı netlik kazanmazken ChatGPT’nin Twitter gibi platformlardan gelen veriler de dahil olmak üzere halka açık internet verileri üzerinde eğitildiği biliniyor.

Microsoft ve Twitter arasındaki anlaşmazlık, şirketlerin daha önce ücretsiz olarak sunulan bilgilere erişmek için önemli meblağlar ödemek zorunda kalmasıyla, sosyal medya verilerine erişim konusundaki endişeleri artırıyor. Şirketler sosyal medya platformlarına erişimlerinden para kazanmaya çalıştıklarından bu tür verilerin kullanımıyla ilgili yasal anlaşmazlıkların potansiyelini de vurguluyor.

Anlaşmazlığa yanıt olarak Musk, Microsoft’un OpenAI ile rekabet etmeyi amaçlayan yapay zeka platformu TruthGPT‘yi duyurdu. Twitter gibi sosyal medya platformlarından verilere erişerek avantaj elde etmek isteyen şirketlerle birlikte, hareketin yapay zeka pazarındaki rekabeti yoğunlaştıracağı tahmin ediliyor.

Microsoft ve Twitter arasında devam eden anlaşmazlığın, şirketlerin bu tür verilere çeşitli yollarla erişmeye çalışmasıyla birlikte, sosyal medya verilerinin kullanımı ve paraya dönüştürülmesi konusunda geniş kapsamlı etkileri olması muhtemel görünüyor. Dünya yapay zeka destekli teknolojilere giderek daha fazla bağımlı hale geldikçe verilere erişimin önemi muhtemelen daha da önemli hale gelecek ve bu da verilerin kullanımı ve mülkiyeti konusunda daha fazla yasal anlaşmazlığa yol açacak.

Güncel İçerikler