Baudi, Çin’deki 100. otonom otobüsünü yaptı

Baidu, Çin ve farklı bölgelerde sürücüsüz hizmet sunmaya hazırlanıyor. Apollo otonom sürüş platformu ve 14 kişiye kadar çıkan kapasitesiyle otonom mini otobüs olan Apolong’un seri üretimine hazırlanıyor.

Baidu, şirketin yıllık AI geliştici konferansı olan Baidu Create 2018’de Çinli üretici King Long ile ortak otonom mini otobüslerin hacim yani yazılımı olmadan üretimine başladığını duyurdu. Otobüsler, Çin’in Fujian eyaletinde bulunan King Long’un tesisinde üretiliyor.

Baidu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Robin Li, satış lansmanı öncesinde üretilen 100. Otonom otobüsü ile Pekin şehrinde düzenlenen Baidu Create 2018’de 6000’den fazla katılımcıyla bir tanıtım gerçekleştirdi.

Baidu, Pekin, Shenzhen, Pingtan ve Wuhan gibi çeşitli Çin şehirlerinde otonom otobüs hizmetini başlatmayı planlıyor fakat Çin ötesindeki şehirlere de ulaşmayı hedefliyor. Baidu, önümüzdeki yılın başlarında Japonya’ya Apolong otonom minibüslerini getirmek için SoftBank Group’un otonom sürüş şirketi SB Drive ile ortaklık kurmaya hazırlanıyor.

Li, 2018 otonom sürüş için ilk ticarileşme yılını işaret ediyor. Apolong’un hacim üretiminden, otonom sürüşünden endüstrinin sıfırdan başlayarak büyük adımları attığını görebiliyoruz dedi. Baidu, otonom araçların sadece yazılım kısmıyla ilgileniyor ve şimdiden 116 ortak ile birlikte çalışıyor.

CES 2018’de açıklanan bir önceki güncelleme ile yeni bilgi işlem platformlarına, yeni referans araçlarına ve daha fazla HD haritalama hizmetine destek veren şirket bununla birlikte Baidu, Nvidia, Intel, NXP ve Renesans platformları için destek sunacağını söyledi.

Güncel İçerikler