Baidu ve Giant Network, Çin’in ilk yapay zeka destekli mobil oyun karakterini geliştirdi

Giant Interactive Group ve Baidu'nun yapay zeka ekibi, Çin'in yapay zeka tarafından geliştirilen ilk mobil oyun karakteri olan "Space Shark"ı duyurdu.

Giant Interactive Group ve Baidu‘nun yapay zeka ekibi, Çin’in yapay zeka tarafından geliştirilen ilk mobil oyun karakteri olan “Space Shark”ı duyurdu. yapay zeka görüntüsü, arama devi Baidu’nun ChatGPT alternatifi ERNIE Bot‘un arkasındaki aynı teknoloji kullanılarak oluşturulduğu belirtiliyor.

Baidu’nun Wenxin büyük model ekibi, bu yapay zeka görüntüsünün eğitimi, üretimi ve derinlemesine optimizasyonundan sorumluyken, Giant’ın ekibi genel planlama ve oyun içi geliştirmeyi üstlendi. Yapay zeka görüntüsü, Giant tarafından geliştirilen çevrimiçi oyun Super Sus: Who is the Impostor‘da kullanılıyor. Super Sus, kullanıcıların kendi kurallarını oluşturmasına ve yeni dış görünümler ve görüntüler gibi kullanıcı tarafından oluşturulan içerikleri eklemesine olanak tanıyor. Yapay zeka teknolojisinin oyun karakter geliştirme sürecine entegrasyonu, oyunun daha önce mümkün olmayan daha gelişmiş özelliklere ve yeteneklere sahip olmasını sağlıyor.

Giant ve Baidu arasındaki işbirliği, yapay zeka teknolojisinin oyun endüstrisine artan entegrasyonunun açık bir göstergesi oluyor. Oyun şirketleri, oyun karakterleri oluşturmak için yapay zeka teknolojisini kullanarak işçilik maliyetlerinden tasarruf edebiliyor. Ayrıca üretim maliyetlerini düşürürken aynı zamanda verimliliği artırabiliyor. Bununla beraber yapay zeka teknolojisi, kullanıcılar için oyun deneyimini geliştirebilir ve yeni gelir akışları için fırsatlar sağlayabiliyor.

“Space Shark”ın başarısıyla, oyun karakterlerinin geliştirilmesinde ve oyun pazarının diğer yönlerinde yapay zeka teknolojisini benimseyen daha fazla oyun şirketinin olacağı tahmin ediliyor. Giant ve Baidu arasındaki ortaklık, gelecek için heyecan verici olanaklarla birlikte benzer ortaklıkların doğmasını sağlayabilir.

Güncel İçerikler