Baidu, geliştirdiği chatbot’u birçok hizmete entegre etmeyi planlıyor

Çin merkezli arama motoru Baidu, ChatGPT'nin muadili olarak görülen, merakla beklenen akıllı Ernie Bot hakkında daha fazla ayrıntı açıkladı.

Çin merkezli arama motoru Baidu, ChatGPT’nin muadili olarak görülen, merakla beklenen akıllı Ernie Bot hakkında daha fazla ayrıntı açıkladı. Ernie Bot, Baidu’nun 2019 yılında geliştirdiği dil modeli Ernie’nin üzerine inşa edildi.

Geçtiğimiz yılın sonlarına ve bu yıla damga vuran chatbot’lar OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT ile oldukça popüler hale geldi. Birçok şirket yapay zeka destekli bu araçları platformuna ekleyerek daha fazla kullanıcıya ulaşmayı hedeflerken yeni chatbot modelleri de geliştiriliyor. Bu yeni chatbot modelleri arasında Baidu tarafından geliştirilen Ernie Bot da bulunuyor.

Şirketin kurucusu ve CEO’su Robin Li, Baidu’nun Ernie Bot’u hizmet ekosistemine nasıl entegre etmeyi planladığını açıkladı. Li, “Ernie Bot’un Baidu Search ile entegrasyonu, arama deneyiminde kuşaklar arası bir değişikliğe yol açacak. Daha iyi arama hizmeti ve cevaplar sunmanın yanı sıra, yeni bir etkileşim ve sohbet deneyimi sunmanın yanı sıra, içerik ekosistemini ve arzını büyük ölçüde zenginleştirecek ve yeni bir trafik giriş noktası haline gelecek benzersiz şekilde oluşturulmuş içerik sunacağız.” dedi.

Baidu, araç içi sesli asistanını Ernie ile güçlendirmeyi planlıyor. Arama devi son birkaç yılda akıllı araçlar için Apollo adında araç içi işletim sistemi geliştirdi ve Xiaodu da dahil olmak üzere bazı uygulamaları şirket içinde yaptı.

Ernie Bot, akıllı arabaları insan-araç etkileşimi deneyimi açısından bir nesil ileriye götüren Apollo Smart Cabin ürün serisine de kuruluyor. Ernie Bot’un Xiaodu ile entegrasyonu, Xiaodu’nun kullanıcılarla sohbet etme yeteneğini önemli ölçüde genişletecek, onu daha akıllı ve daha anlayışlı hale getirecek ve kullanıcılara daha çok yönlü akıllı yardım sağlamasına olanak tanıyacak.

Ernie Bot’un performansı ileri düzeyde olsa bile Çin’de faaliyet gösteren herhangi bir yapay zeka ürünü gibi ülkenin sansür sorunuyla uğraşmak zorunda kalacak. Bu konuda şirketin nasıl bir yol izleyeceği oldukça merak ediliyor.

Güncel İçerikler