Yat ve tekne kullanıcılarının tek bir platformda işletmelerden ürün ve hizmet almalarını sağlayan Amerika merkezli pazar yeri girişimi Boatmate, Heaventures’tan 1.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldığını duyurdu.
Yapılan bu yatırım, Boatmate’in Türkiye de dahil olmak üzere Avrupa’da ve Amerika’daki işletme ağını genişletmesinde ve bu yaz hizmete açılacak uygulamanın denizcilerin kullanımına sunulmasında kullanılacak. Yapılan iş birliğiyle deniz tutkunlarının teknedeki dostu olacak girişimin ön kayıt süreci de başladı.
İşletmeler için ön kayıt süreci
Tekne kullanıcılarına ürün ve hizmetlerini satmak isteyen firmaların Boatmate’e kayıt süreçleri de başlamış oldu. İşletmeler, Boatmate üzerinden kısa bir form doldurularak, ön kayıtlarını yapabiliyor. Boatmate’in denizciler tarafından kullanılmaya başlanması ise Mayıs 2022 olarak planlanıyor. Yat ve teknelere yönelik özel olarak geliştirilen global bir teknoloji platformu olan girişim, bir yandan denizcilerin ihtiyaç duyduğu ürün ve servislere tek bir platformdan erişmelerini sağlarken, diğer taraftan sektördeki işletmeleri dijitalleştirerek müşterilerle uçtan uca kolay kullanılabilir dijital bir deneyimle etkileşim kurmalarını sağlıyor.
Deniz tutkunlarına A’dan Z’ye hizmet
Boatmate teknik servis, marina, çekici, atık alım servisi, temizlik servisi, agente, restaurant, market gibi daha bir çok işletmenin; denizcilere hizmet vermelerini kolaylaştırıyor. Boatmate, kullanıcılarının Boatmate iş ortağı olan işletmelerden kolaylıkla hizmet talep etmelerine, online alışveriş yapmalarına, rezervasyon yapmalarına, teklif talep etmelerine ve hatta uzaktan destek almalarına imkan tanıyor.
“Mavi ekonomiye sürdürülebilir büyüme sağlıyoruz”
Yat ve tekne sektöründe dünyadaki işletmelerin yüzde 90’ından fazlasını küçük ölçekli işletmelerin oluşturduğunu aktaran Boatmate CEO’su Murat Gürhan, bu işletmelerin teknoloji kullanımlarının, bir çoğunun da dijital dünyada erişilebilirliğinin oldukça zayıf durumda olduğunun altını çizdi.
“Bu durum mavi ekonominin sürdürülebilir büyümesi önünde oldukça önemli bir engel” diyen Murat Gürhan sözlerini şöyle tamamladı: “Bu, birkaç tıkla satınalma yapmaya alışmış günümüz müşteri kitlesi için de pek memnun edici olmayan bir durum. Önümüzdeki yıllarda dijitalleşmenin hayatın her alanında daha fazla yer alacağı bir gerçek. Biz dijital dönüşümü mavi sularda hızlandırarak, kullanıcılarımızın alıştığı konforu denizlerde de sunmak istiyoruz. Boatmate bu amaçla 2021 yılı başında çalışmalarına başlayarak global pazarda tekne ve yat sektörünün dijital dönüşümüne ve gelişimine katkı sağlamak için kuruldu. Hayatımızın her alanında yer alan dijital dönüşümü, mavi sularda daha etkin bir hale getirerek, aynı zamanda buradaki ekonomiye de sürdürülebilir katkı sağlıyoruz.” dedi.
“Denizcilerin olmazsa olmaz uygulaması olacak”
Deniz tutkunu olarak bilinen Heaventures Kurucu Ortağı Erdem Yurdanur da Boatmate’in mavi ekonominin sürdürülebilir büyümesi ve kapsayıcılığı açısından önemli bir platform olduğunun altını çizdi. Heaventures ile Boatmate’in yaptıkları iş birliği hakkında değerlendirmede bulunan Erdem Yurdanur, “Boatmate, bir yandan işletmelerin satış ve operasyon yönetimi süreçlerine ilişkin teknolojik kabiliyetlerini arttırıyor, bir yandan da işletmelerin büyümesinin, maliyetlerinin azalmasının ve müşteri deneyimleri üst düzey bir noktaya taşımanın önünü açıyor. Üstelik teknoloji aynı zamanda işletmelere fırsat eşitliği de sağlıyor. Boatmate’te mikro işletmesi olan genç bir girişimci de, uluslararası düzeyde hizmet veren kurumsal bir şirket de yer alabiliyor. Konum tabanlı algoritmalar, müşterinin talepte bulunduğu lokasyonda hizmet veren işletmeleri mesafe ve müşteri memnuniyetine göre listeliyor. Kendim de bir tekne sahibi ve deniz tutkunu olarak, Boatmate’in denizcilerin olmazsa olmaz uygulaması olacağına inanıyorum.” diye konuştu.