Sosyalleşirken kişisel ilişkiler kurmaya hak ettiği değeri veren bir mobil uygulama hedefiyle olan 2016 yılında kurulan Urbansurf yeni güncellemeleriyle kapsama alanını arttırmaya hazır görünüyor.
İnsanların belli konseptlerle bir araya gelerek sosyalleşmesini sağlayan Urbansurf, yeni özelliği Urbaner ile yereli iyi bilenleri yeni gelenlerle buluşturuyor. Yeni bir şehirde ilk görülecek yerlerin ötesinde bir deneyim için kişisel tavsiye almak isteyenler, iOS ve Android uyumlu uygulamayı indirerek civardaki Urbaner’larla bir araya gelebilir.
Kendisi de bir gezgin olan Serkan Pulat’ın şahsi deneyimine, tanıştığı diğer gezginlerin ihtiyaçlarını katarak geliştirdiği fikir; bugüne kadar dünyanın pek çok yerinden gezgini buluşturmayı başardı. İletişimi maksimuma taşıyan buluşmalar için bir sosyalleşme ağı görevi üstlenen Urbansurf, bugün yaklaşık 7000 kullanıcı ile yoluna devam ediyor.
Serkan Pulat, Urbaner özelliğini şöyle anlatıyor: “Yeni eklediğimiz Urbaner özelliğini yaşadığı şehirde doğmuş ya da daha sonra bu deneyimi kazanmış kişilerin şehre bir nevi elçilik etmeleri için oluşturduk. Şehir elçileriyle yani Urbaner’larla doğru buluşmanın sağlanması için 200 den fazla etiket kullanıyoruz. Böylece kişilerin doğru Urbaner’la buluşması kolaylaşacak. Urbansurf olarak hedefimizde dünyanın her yerinde güvenle ve hızlıca insanları ilgi alanlarına göre bir araya getirmek var.”
Milyonlarca insanın ziyaret ettiği yerlerdense gerçek anlamda yeni yerler keşfetmek ve ilgi alanlarını paylaşan insanlarla tanışmak isteyenleri hedefleyen uygulama, dünyanın her yerinde aktif olarak kullanılabilir. Kullanıcılar istedikleri yerde aktivite oluşturabilir ve diğer kullanıcıların oluşturduğu aktivitelere katılabilir.
Profil fotoğrafında kullanıcının yüzünün tamamen görünür olmasıyla daha güvenilir bir ortam yaratmayı hedefleyen Urbansurf, kullanıcıların birbirine referans vermesini ve Instagram hesaplarını profillerine eklemesini sağlayarak güvenilirliği arttırıyor.
Urbansurf nasıl ortaya çıktı?
Dünyanın en bilinen fikirlerinin kuluçka dönemine tanık olan Silikon Vadisi, Urbansurf için de bir dönüm noktası oldu. Serkan, San Francisco’da bulunduğu süreyi dilini geliştirmenin yanı sıra gezgin olma deneyiminden gelen bu harika fikri de geliştirerek geri döndü.
Bu fikir ve bilgiler, İTÜ Çekirdek Girişimi desteği ve dünyanın farklı yerlerinde yaşayan ve uzaktan çalışan 10 kişilik ekibin katkılarıyla yaklaşık bir yılda Urbansurf’ın ortaya çıkmasını sağladı. 2018 yılında kullanıcı ihtiyaçlarından yola çıkarak pivot etti ve son olarak Urbaner özelliğiyle güçlendi. Bugüne kadar İTÜ Çekirdek, StartupIstanbul, Etohum 2017, StartupTurkey ve UberPitch etkinliklerine resmi olarak davet edildi.