Gezginler için sosyal ağ uygulaması Urbansurf, globalde büyümek istiyor

Urbansurf‘ün daha öncesinde App Store’da yayınlandığını duyurmuştuk. Gezginlerin ufak gruplar içinde sosyalleşebildikleri ve deneyimlerini paylaşabildikleri mobil bir seyahat uygulamasıdır. UberPITCH’e de katılan uygulama kendi aracında birinci seçildi.

Urbansurf farklı kültürler arasındaki bariyerleri kaldırmak istiyor. Mobil uygulaması üzerinden gittiğiniz ülkeden sizi hiç tanımadığınız İnsanlarla eşleştiriyor. Bu girişim Serkan Pulat tarafından dil eğitimi ve yeni fikir bulmak amacıyla gittiği San Francisco’da ortaya çıktı. Hostel’de kalmayı tercih eden Serkan, burada bir çok ülkeden gezginlerle tanışıyor. Ancak hali hazırda olan uygulamalarda gezginlerin birbirlerini iyi tanıyamadıklarını ve sosyalleşemediklerini görüyor. Bu süreci kısaca şöyle tanımlıyor:

Birbirini tanımayan gezginlerin ufak gruplarda bir araya gelmeleri fikrini San Francisco ve İstanbul’daki arkadaşlarımla paylaştım ve bu fikrin daha anlaşılabilir olması için de bir prototip hazırlamaya başladım. İlk çalışmalara San Francisco’da başlasak da, iş yazılım kısmına geldiğinde oradaki operasyonel maliyetlerin yüksekliği sebebiyle kendimi İstanbul’da buldum.

Ağustos 2016’da iOS ile hayata geçen girişim İTÜ Çekirdek‘e kabul edildi. Etohum 2017’nin girişimleri arasına seçildi. Mart 2017 gerçekleşen UberPITCH’te Fırat İşbecer tarafından kendi aracında birinci seçildi. Globalde büyümek isteyen uygulamanın arayüzü tamamıyle İngilizce. Bu yüzden Türkçe dil kısmına hiç girmediler.

Serkan cümlelerine şöyle devam ediyor. “Girişimimizin 50 farklı ülkede 100 lerce farklı şehirde kullanılmasını hedefliyoruz. Gezginlerin bir araya gelebileceği her noktada var olmak istiyoruz diyebiliriz. Uygulamamızı yükleyen kullanıcılarımıza baktığımızda ise bu hedefe doğru emin adımlarla ilerlediğimizi görüyoruz. Adını hiç duymadığımız şehirlerden yeni bir kullanıcıyla karşılaştığımızda, bizde de ayrı bir heyecan ayrı bir merak oluşuyor. Yeni insanlarla tanışma fikri, bizlerin motivasyonunu yükselten en önemli etkenlerden biri.

Urbansurf uygulaması siz de App Store’den indirebilir, şimdi kullanmaya başlayabilirsiniz. Google Play’de ne zaman yayınlanacağı henüz açıklanmadı. Gelişmeleri aktaracağız.

Güncel İçerikler