Bayer, seçilen her bir girişime 50.000 TL hibe, 100 gün süren çalışma alanı, eğitim ve mentorluk desteği verecek.
Bayer tarafından ilk olarak 2014 yılında Berlin’de başlatılan Grants4Apps Girişim Hızlandırma Programı Grants4Apps Turkey adıyla Türkiye’de ilk kez bu yıl başvuru kabul etti. 120’nin üzerinde başvuru alan Grants4Apps Turkey’in kazanan 6 girişimi belli oldu. İstanbul, Ankara ve İzmir’in yanı sıra Kayseri, Kilis, Ordu gibi Türkiye’nin birçok şehrindeki girişimciler Grant4Apps Turkey Girişim Hızlandırma Programına yoğun ilgi gösterdi.
Bayer üst düzey yöneticilerinin yanı sıra girişim ekosisteminin önde gelen isimlerinden oluşan jüri; İlaç, Tüketici Sağlığı, Radyoloji ve Hayvan Sağlığı iş birimleri ile Kurumsal Şirketleri Destekleyen İş Modelleri ve Teknoloji Çözümleri alanlarına yenilikçi çözüm getiren, fikir aşamasını geçmiş ve üzerinde çalışılabilecek yalın bir ürüne (MVP) ya da prototipe sahip olan proje ve girişimleri değerlendirdi.
Grant4Apps Turkey’e seçilen 6 girişim:
- Digime3D: 3D Tarayıcı ile vücudun 3 boyutlu bir modelini oluşturan Digime3D, yüksek bir hassasiyet ile tüm antropometrik vücut ölçülerinin alınmasını sağlıyor. Vücut yağ oranı, ideal vücut ağırlığı, günlük kalori ihtiyacı gibi verileri hesaplarken, kişiye zaman içindeki değişimini takip etme fırsatı veriyor.
- PatiBuddy: Evinde kedi köpek bakımı yapan veya köpek dolaştıran insanları bir araya getiren, hizmetlerini organize eden bir evcil hayvan bakımı pazar yeri. PatiBuddy evcil hayvanların daha iyi şartlarda bakılmasını sağlarken sahiplerinin de daha bilinçli ve mutlu bir şekilde evcil hayvanları ile birlikte yaşamalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.
- PONS: Portatif prob ve makine öğrenimi teknolojisi kullanarak beyin kanamalarının erken teşhisini ve tedavi sürecini hızlandırmayı amaçlıyor.
- TION: Sağlık alanında tanı, tedavi ve izleme amaçlı sticker şeklinde giyilebilir sensörler geliştiren TION, nörolojik rahatsızlıklar ve özellikle en sık görülen ritim bozukluklarından biri olan atriyal fibrilasyon üzerine odaklanacak bu girişimle ilaçların etkilerini takip etme, tedavi süreçlerini iyileştirme ve optimize etme üzerine bir IoT platformu geliştiriyor.
- Vivoo: Evlerde yapılan idrar testi ile kullanıcılarının yaşam kalitesini artırmaya yönelik kişiselleştirilmiş beslenme tavsiyeleri sunan kişisel bir wellness asistanı.
- Yubi: Markaların hedef kitleleriyle iletişimlerini farklı mecralarda diyaloglarla sürdürebilmelerini sağlayan bir “conversational interface” platformu.
Seçilen girişimler, Bayer ve Hackquarters ile Impact Hub’da düzenlenen başlangıç toplantısında bir araya geldi ve girişimlerini anlattı. Açılış konuşmasını yapan Bayer Türk CEO’su Hubert Braun, “İnovasyon Bayer’in kalbinde yer alıyor. Grants4Apps ile hem Bayer içinde, hem de sektörde inovasyon kültürünü teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Bu süreçte çok değerli projeler değerlendirme şansı yakaladım. Bayer olarak, seçilen bu altı projeye destek vermekten gurur duyuyoruz” dedi.