Bayer G4A Girişim Hızlandırma Programı’na seçilen 5 girişim

Bayer G4A Girişim Hızlandırma Programı’nın altıncı dönemine seçilen 5 girişim belli oldu. Tüm girişimcilerin eğitim, mentorluk, iletişim ağını genişletme, girişimlerini geliştirme ve iş birliği imkânlarından yararlanabileceği programda; 2 girişime 200’er bin TL hibe desteği verilecek.

Bayer’in girişimcilik ekosistemini desteklemek amacıyla girişimleri dünyanın önde gelen yenilikçi şirketleriyle buluşturan Hackquarters ile birlikte yürüttüğü G4A Girişim Hızlandırma Programı’na seçilen 5 girişim belli oldu. Bu yıl altıncı kez düzenlenen programda; sağlık ve tarım alanlarında dijital çözümler sunan, fikir aşamasını geçmiş, sürdürülebilir ve ölçeklenebilir bir iş modeline, yalın bir ürüne veya prototipe sahip ya da satış aşamasında olan 300’den fazla girişim değerlendirildi.

Bayer yöneticilerinin ve mentorlarının dahil olduğu özel bir jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda programa; Agrio Finans, Hekimanne, Help Steps, Lua Biosciences ve Non Nocere seçildi.

Seçilen 5 girişimden 2’sinin 200’er bin TL hibe ile destekleneceği programda tüm girişimciler; 100 gün boyunca online eğitim, mentorluk, iletişim ağını genişletme, girişimlerini geliştirme aynı zamanda Bayer ile iş birliği yapabilme imkânlarından yararlanabilecek.

Bayer G4A Girişim Hızlandırma Programı’na seçilen girişimler:

Agrio Finans 

Tarım ve gıda sektöründeki mikro ve küçük işletmelere, sürdürülebilirlik açısından olumlu etkileri olan uygulamalarını desteklemek ve ekonomik açıdan kalkınmalarına yardımcı olmak amacıyla danışmanlık ve finansman hizmetleri sunuyor.

Hekimanne 

Mobil uygulaması ve giyilebilir ateş ölçeri ile ayrıca sunduğu dijital sağlık arşivi aracılığıyla ebeveynlerin; bebeklerinin ve çocuklarının vücut sıcaklığını, sağlık verilerini takip etmelerine yardımcı oluyor.

Help Steps

Ücretsiz mobil uygulaması adımsayar özelliği ile kullanıcıların, adımlarını bağışlayarak sivil toplum kuruluşlarını desteklemesini sağlıyor ve markaların dijital reklam hedeflerini karşılamaya destek oluyor.

Lua Biosciences 

Sıvı biyopsi yöntemini kullanarak kan, tükürük gibi vücut sıvılarından protein, DNA ve RNA içeren molekülleri ayrıştırıp kanser türlerine özgü biyobelirteçler saptamayı, kanseri erken teşhis etmeyi kolaylaştıracak teknolojiler geliştirmeyi amaçlıyor.

Non Nocere 

Sanal gerçeklik teknolojisinin kullanıldığı cerrah eğitimi için nitelikli ve uygun maliyetli bir platform sağlayarak; sanal ameliyathanesi, sanal anatomi ve patoloji laboratuvarı ile cerrah eğitimini hem eğitmen hem de öğrenen açısından kolaylaştırmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler