Batarya paketi tasarımı ve üretimi yapan Ampherr AG, Ahu Serter ve Atilla Tacir’den 3 milyon euro yatırım aldı

Batarya paketi tasarımı ve üretimi yapan Almanya merkezli Ampherr, 3 milyon Euro değerindeki Seri A finansman turunu başarıyla tamamladı.

Bu yatırıma, teknoloji sektöründe öne çıkan yatırımcı ve Fark Labs’in kurucusu Ahu Serter, 2 milyon euro ile, Tacirler Portföy Yönetimi’nden Atilla Tacirler ise yatırıma 1 milyon euro ile katıldı.

Bu finansman ile, Ampherr’ın Amerika pazarına yönelik genişleme planlarına ve Avrupa’daki etkinliğini artırma hedeflerine ivme kazandıracak.

Ampherr’ın kuruluş aşamasında ilk yatırımını, Türk sanayisinin önemli temsilcilerinden Torun Metal’in Başkanı Ahmet Torun‘dan almıştı. Ahmet Torun, Ampherr’ın vizyonunu başından beri destekleyerek, şirketin elektromobilite alanındaki potansiyeline erken bir aşamada inandı.

Ampherr AG’nin CEO’su Selman Tosunoglu yatırımla ilgili verdiği demeçte;

“Ahu Büyükkusoglu Serter ve Atilla Tacir gibi vizyoner isimlerle birlikte hareket etmek, AMPHERR için yeni ve heyecan verici bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. Fark Labs’ın katkısı sadece maddi değil, aynı zamanda sürdürülebilir bir iş birliğinin ve gelecekteki büyümemizin teminatı.”

Ahu Serter ise bu yatırımla ilgili; “Ulaşımın geleceği sürdürülebilir ve yenilikçi yaklaşımlarda yatıyor. AMPHERR’ın elektromobilite konusundaki başarıları, Fark Labs’ın değerleriyle birebir örtüşüyor. Birlikte bu yolculuğa çıkmaktan heyecan duyuyoruz.” dedi.

Tacirler Portföy Başkanı, Atilla Tacir ise şunları ekledi: “Ampherr ile iş birliği, vizyon ve yenilikçilik adına heyecan verici bir birlikteliği temsil ediyor. Ulaşımın geleceğini dönüştürme konusundaki kararlılıkları takdire şayandır. Beraber neler başarabileceğimize inanıyorum.”

Ampherr, elektromobilite sektöründe öncü rol oynayarak enerji depolama çözümlerinde yeni yaklaşımlar sunuyor. Şirketin sunduğu ürünler, çeşitli sektörlere uygun, özelleştirilmiş çözümler sunarken, yenilikçi teknolojilerle sektöre yön veriyor.

Bu yeni sermaye, AMPHERR için önemli; ulaşımda çevresel etkiyi azaltma, sürdürülebilir çözümlere geçişi yönlendirme ve elektromobilitede öncü olma hedeflerine katkıda bulunacak.

Güncel İçerikler