İnşaat teknolojileri girişimi YapıRadar, 34 milyon TL değerleme üzerinden ikinci yatırımını aldı

İnşaat teknoloji (Contech) sektörünün Türkiye’deki önde gelen girişimlerinden YapıRadar, 34 milyon TL değerleme üzerinden yatırım alarak, 2022 yılı yatırım turunu tamamladı.

Türkiye inşaat sektöründe dijital dönüşümün öncüsü olmayı hedefleyen YapıRadar, ikinci tohum turda 34 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı. İlk turda 10 milyon TL değerleme üzerinden yatırım almıştı.

Yatırım turuna İsviçre merkezli Light Eagle, Join Venture ile Ahu Serter, Melih Ödemiş, Mehmet Çelikol, Yılmaz Yıldız, Ahmet Giray Ölmez, Onur Kurugöl, Emre Açıkel gibi tanındık melek yatırımcılar katıldı.

YapıRadar’ın 10 milyon TL değerleme üzerinden ilk tohum yatırımcısı olan Güler Holding, ikinci yatırım turuna da dahil olarak girişime olan katkısını ve desteğini sürdürdü. Girişimin tohum öncesi yatırımları, yatırımcı Bereat Çetin Karataş tarafından gerçekleştirilmişti.

YapıRadar ilk ürünü olarak inşaat projelerinin güncel verisini inşaat tedarikçileriyle paylaşıyor ve bu bilgi platformundan üyelik metodu ile gelir elde ediyor.

2018 yılında kurulan YapıRadar 2020 yılında QNBeyond hızlandırma programında 2. dönemine seçilmiş ve 2021 yılında yayınlanan raporda Türkiye’nin En İyi 66 Pazaryeri ve Startup’larından birisi olarak gösterilmişti.

YapıRadar’ın girişimcileri Devrim Ünal Saygın (CEO) ve Arif Burhan Tarhan (CTO) başarılı geçen yatırım turu sonrası memnuniyetlerini dile getirdi.

Kurucu ortağı ve CEO’su Devrim Ünal Saygın: “30.000’e yakın proje, 45.000’e yakın müteahhit, çözüm ortağı ve tedarikçi firma ile 1800 üzeri üye çözüm ortağı sayısına ulaşmış durumdayız. TÜİK verilerine göre geçen yılın aynı dönemine göre sektör %119 büyümüş durumda ve sektörde dijital dönüşüm henüz başlangıç aşamasında. Bu da bize dijitalleşmeye dair ne kadar büyük bir potansiyel olduğunu gösteriyor.

Yeni yatırım ile amacımız veri paylaşmanın bir adım ötesine geçerek inşaat ürün tedarik sürecinin içerisinde yer almak, pazarda güveni ve şeffaflığı artırmak. Bu yönde iş geliştirme ve teknoloji amaçlı yatırımı değerlendireceğiz. Bize güvenen çalışma arkadaşlarıma, yatırımcılarımıza, müşterilerimize ve iş ortaklarımıza teşekkür ederim” dedi.

Güncel İçerikler