Markalara rakip takip hizmeti sunan SenkronData, 3.4 milyon euro değerleme üzerinden ilk yatırımını aldı

2020 yılında Okan Bircan tarafından faaliyetlerine başlayan yerli girişim Senkrondata, marka ve ürün yöneticilerinin rakip takibi için harcadığı tüm zamanı neredeyse sıfıra indirerek, süreçleri kolaylaştırıyor.

SenkronData, ilk yatırım turunda Startup Wise Guys’dan 3.4 milyon euro değerleme üzerinden yatırım aldı.

Senkrondata’nın yakın zamanda patent başvurusu ile desteklediği ürün eşleştirme algoritmaları, on binlerce ürünü farklı rakip web siteleri üzerindeki ürünler ile eşleştiriyor ve mail uyarıları kullanıcılarını bilgilendiriyor.

Senkrondata geliştirdiği algoritmalarla hiçbir ürünü göz ardı etmeden markaların rekabetçi fiyatlar sunmasına olanak tanıyarak gelirlerini arttırabilmelerine ve daha da ötesi tüm rekabet analizlerini gerçek-zamanlı olarak kullanıcılarına sunuyor. Senkrondata’nın hedefinde rekabetin yoğun olduğu sektörler var. Sunduğu gerçek-zamanlı rekabet verileri ile tüm markaların pazarlama stratejisi, optimizasyon ve performanslarını iyileştirmelerine olanak sağlıyor. Senkrondata’nın müşteri portföyünde modadan teknolojiye, gıdadan otomotive farklı sektörlerden global markalar bulunuyor.

Anlamlandırdıkları veriler ile Türkiye’de moda sektörüne yön verdiklerini ifade eden Senkrondata CEO’su Okan Bircan, lider markalara 15’den fazla ülkeden topladıkları eşleştirilmiş veriler ile fiyat stratejileri ve detaylı rekabet analizleri ile gelecek yıllardaki ürün planlamasına katkı sağladıklarını da belirtiyor. Senkrondata ekibi şu anda çalışmalarına 8 kişilik ekibiyle devam ediyor.

Mevcut gelirlerinin %20’sinin yurtdışından geldiğini belirten Sekrondata ekibi, özellikle globaldeki büyümelerini önceliklendirdiklerini ve yakın zamanda globalde yeni müşterilerle çalışmaya başlayacaklarının da bilgisini veriyor. Yakın zamanda Estonya’da şirketleşme sürecini tamamlayan girişim Avrupa bölgesinden bir marka ile de partnerlik anlaşması imzaladı.

Startup Wise Guys’dan 3.4 milyon euro değerleme üzerinden aldığı yatırımla, ilk yatırım turunu tamamlayan Senkrondata girişiminin kurucusu Okan Bircan, yatırımla ilgili olarak şunları aktardı:

“Startup Wise Guys bizimle bir yatırımcıdan daha çok bir partner gibi hareket ediyor. Startup Wise Guys yatırımıyla birlikte global ölçeklenme üzerine yoğun bir mentörlük ve eğitim sürecinden geçiyoruz. Senkrondata’nın büyümesini stratejik açıdan destekleyen bu yatırımı aldığımız için gayet memnunuz.”

Startup Wise Guys partnerlerinden Günce Önür, Senkrondata girişimine gerçekleştirdikleri yatırım ilgili olarak, teknolojinin ve yapay zekanın bu kadar hızlandığı ve önem kazandığı bir dönemde, rekabet de hiç olmadığı kadar çetin ve zorlu hale geldi. Senkrondata gibi girişimlerin özellikle online dünyada satış yapan markaları rekabet konusunda birkaç adım öne geçireceğine inanıyoruz dedi.

Senkrondata ekibi aldıkları yeni yatırımı bu yıl hizmete sundukları sektörel panellerini daha fazla müşteriye ulaştırmak ve hizmet verdikleri ülke sayısını artırmak için kullanacaklarını belirtti.

Ayrıca, bugüne kadar binlerce web sitesi üzerinden rekabeti takip eden Senkrondata farklı ülkelere ait geçmiş verilerin olduğu bir veri tabanına da sahip. Senkrondata, sahip olduğu tüm verileri öde-al gibi farklı hizmetler ile genişleterek farklı ülkelerde yer alan marka yöneticilerinin de kullanımına açmak istiyor.

Güncel İçerikler