Sağlık ve hijyen teknolojileri girişimi ERG Controls, 500 bin dolar tohum yatırım aldı

Hastanelerde ve gıda tesislerinde el hijyeni takibini dijitalize eden ERG Controls, tohum turda TechOne VC, 100. Yıl Girişim Sermayesi, Founder One, Startup Wise Guys, Galata Business Angels’tan Bülent Çelebi, TRAngels Melek Yatırım Ağı üyeleri ve Koray Kurhan‘dan toplamda 500 bin dolar yatırım aldı.

2020 yılında Batuhan Ergör ve Mehmet Ergör tarafından kurulan ERG Controls, yapay zeka destekli platformu YIKA ile çalışanların bütün el hijyeni aktivitelerini takip ederek enfeksiyonların ve diğer hastalıkların el yoluyla bulaşmasını önlemek üzere çalışıyor.

Bünyesinde 6 adet patent başvurusu barındıran YIKA, akıllı yaka kartları, sensörler, kamera modülleri ve web platformu ile el hijyeni takibini kesintisiz, müdahale edilebilir hale getiren bir yazılım hizmetidir. Hastanelerin yanı sıra gıda üretimi ve servisi yapılan tesislerde insan eliyle yapılan takibi zorunlu bu süreci dijital hale getiren YIKA, sadece maddi zararı değil insan sağlığını tehdit eden hastane enfeksiyonlarının ve salgınların yayılmasını ~%50 oranında azaltıyor.

Şu anda aktif olarak çalışmalarına İTÜ Arı Teknokent’te devam eden ERG Controls ekibi, YIKA platformu ile Türkiye, BAE ve Suudi Arabistan’da 600’den fazla sağlık ve gıda çalışanının el hijyeni aktivitelerini takip ediyor.

ERG Controls, bu yatırımla yurtdışı pazarındaki varlığını güçlendirmeyi ve 14 kişilik ekibini genişletmeyi hedefliyor.

ERG Controls kurucu ortağı Batuhan Ergör yatırımla ilgili verdiği demeçte;

“YIKA’yı el hijyeni takibinde bir dünya standardı haline getirmek için çalışıyoruz. Türkiye’de birden fazla sektörde YIKA’nın kullanım alanını onayladık, alanında lider bir ürünümüz var. Artık global ölçekte hizmet verebilmeyi ve YIKA ile daha fazla insanın hayatına dokunabilmeyi hedefliyoruz. Bu yatırım turu ile yalnızca bu hedefi mümkün kılacak kaynağı değil, aynı zamanda bu vizyonu birlikte gerçekleştirebileceğimiz kıymetli ortakları aramıza katmış olmanın heyecanını taşıyoruz.”

TechOne Venture Capital Yönetici Ortağı Yiğit Arslan ise;

“El hijyeninin sağlık kuruluşları, gıda üreticileri ve gıda perakendesi alanında faaliyet gösteren şirketlerde geliştirdikleri üstün yazılım teknolojileriyle artırılmasını sağlayan ve el hijyeni kaynaklı hastalıkları önleyen ERG Controls ile ortak olduğumuz için mutluyuz. Türkiye, Estonya ve ABD’de değerli yatırımcıların katılımıyla tamamlanan yatırım turu sonrası TechOne VC olarak desteğimize devam edeceğiz.” dedi.

Güncel İçerikler