ColendiBank’ı resmen duyuran Colendi kurucularından Bülent Tekmen, hedeflerini paylaştı

Türkiye’nin finansal teknoloji şirketlerinden biri olan Colendi, dijital bir mevduat bankası kurmak için BDDK’dan kuruluş izni aldığını sizlerle geçtiğimiz günlerde paylaşmıştık.

Faaliyet izni sonrası hayata geçecek olan ColendiBank, İstanbul Finans Merkezi’nin dijital bankacılıkta da dünyanın sayılı noktalarından biri olması hedefi ile yola çıkıyor. Tüm servislerini ihraç etmek için kendi teknolojisini üreten ColendiBank, Türkiye’nin güçlü bankacılık alt yapısı ve regülasyonları ile hızla küresel bir oyuncu olmak istiyor.

  • Colendi Kurucu Ortağı ve CEO’su Bülent Tekmen, verdiği demeçte;

“Öncü finansal teknolojiler geliştiren Colendi’nin, ColendiBank ile dijital mevduat ve servis bankacılığı ile erişilebilen finansal ürün ve hizmetler sağlayacağını belirterek, teknoloji odaklı yenilikçi ürünler, yeni nesil, benzersiz ve kişiselleştirilmiş kullanıcı deneyimi sunmayı amaçladıklarını söyledi. Tüm servislerini ihraç etmek için kendi teknolojisini üreten ColendiBank, Türkiye’nin güçlü bankacılık alt yapısı ve regülasyonları ile hızla küresel bir oyuncu olma yolunda.

 

Dijital mevduat bankası kuruluş izni almaktan ve platformlarımız ve kullanıcılarımız için bankacılığa yeni bir bakış açısı ve erişilebilirlik düzeyi getirmekten dolayı heyecan duyuyoruz. ‘Şimdi Al, Sonra Öde’, menkul kıymetler ve sigorta ürünleri gibi geniş bir alanda hizmet verme gücüne sahip olan Colendi ekosisteminin, bundan sonra ColendiBank ile dijital bankacılık hizmetleri de sağlayarak kullanıcılarının finansal ihtiyaçlarını uçtan uca karşılayacağının da altını çizdi.”

egirişim okuyucularının da bileceği gibi biz Colendi’nin içeriklerine zaman zaman yer veriyoruz. Hem yatırımları hem satın almaları hem de önemli gelişmeleri.

Hatırlarsanız Colendi, 2021 yılında 120 milyon dolar değerleme üzerinde Seri A turda 30 milyon dolar yatırım almıştı.

Daha sonrasında Colendi’yle ilgili hiç yatırım haber yapılmadı. Ancak arada bir yatırım turu var.

Edindiğimiz bilgiye göre Colendi’nin Seri B yatırım turuda olduğunu öğrendik ve bu turun 700 milyon dolar değerleme üzerinde olduğu bilgisini aldık. Eğer bu tur bu şekilde tamamlanırsa Colendi’yi Seri C’de kesin olarak unicorn göreceğiz. Eğer b u turdaki değerleme artarsa da muhtemelen artık unicorn olur.

Çünkü Seri A ve Seri B yatırımları arasında 6 kat değerleme artış yaşadığını görüyoruz.

Konu üçüncü tura kalırsa 🙂 Seri C’de ise en düşük ihtimal 1 milyar dolar değerleme!

18 milyon kullanıcıya sahip olan girişim, Turkcell (Paycell), Migros (MoneyPay) ve Limak Holding gibi büyük markalarla iş birliği yapıyor. Bölgedeki en ciddi yatırım alan fintek oyuncularından biri olduğunu hatırlatan Colendi kurucusu Bülent Tekmen, dijital mevduat bankacılığında da ColendiBank’ın hayata geçmesiyle birlikte 1 milyar kullanıcıya ulaşma ve en yenilikçi küresel finans teknolojileri oyuncusunu yaratma yönündeki iddialı vizyonlarına hızla ulaşmakta olduklarını söyledi.

Güncel İçerikler