Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Turcorn 100 programına seçilen 15 girişim

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, erken aşamasını başarıyla geçmiş ve hızlı büyüme potansiyeli taşıyan girişimleri desteklemek amacıyla 2022 yılının sonunda Turcorn 100 programını duyurmuştu.

Turcorn 100 Programı ile Türkiye teknoloji girişimciliği ekosistemine yeni Turcornlar kazandırılması hedefleniyor. Turcorn, 1 milyar dolar değerlemeyi geçmiş girişim anlamına geliyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, bizim de yakında takip ettiğimiz etkinlikte Turcorn adayı 15 girişimi açıkladı.

Turcorn 100’e seçilen 15 girişim

    1. Ace Games: Gündelik oyunlar geliştiren İstanbul merkezli oyun girişimidir.
    2. Albert Health: Albert sesli sağlık asistanı, kronik hastaların tedavilerini yönetmelerine yardımcı olurken diledikleri zaman doktorlarla online görüntülü görüşme gerçekleştirmelerine imkan sağlar.
    3. AppSamurai: Büyüme odaklı mobil uygulamalar için geliştirilmiş reklam platformu olarak konumlanıyor. Kullanıcılarının tek noktadan reklamlarının kalitesini ve sonuçlarını ölçümlemesini sağlıyor.
    4. Bulutistan: 2015 yılında kurulan Bulutistan, regülasyonlara uyumlu veri merkezlerinden sunduğu yenilikçi Bulut bilişim servisleri ile bir teknoloji şirketidir.
    5. Colendi: Tüketicileri, şirketleri ve finans kurumlarını bir araya getirerek bankacılık servislerini demokratize eden bir finansal hizmetler platformudur.
    6. Enqura: Finans sektörüne yönelik geliştirdiği dijital uzaktan müşteri edinimi, kimlik doğrulama, dijital cüzdan, web ve mobil uygulamaları ile öne çıkan girişim, finansal yazılım ürünleri geliştirmeye odaklanıyor.
    7. Fazla: 2016 yılında Olcay Silahlı ve Arda Eren tarafından sürdürülebilir bir iş modeli geliştirirken Dünya adına etki yaratma ve bu doğrultuda gençlere örnek olma misyonu ile kurulmuştur.
    8. Macellan: Kafe-restoran, Espor, eğlence parkı, festival, üniversite, belediye gibi farklı alanlarda hizmet veren onlarca markanın kampanyalarını ve sadakat programlarını bir arada sunan avantajlı bir pazar yeridir.
    9. Picus: İhlal ve Saldırı Simülasyonu (Breach and Attack Simulation) teknolojilerine öncülük ederek şirketlerin siber güvenlik ve siber saldırılara karşı dayanıklılıklarını artırmalarına yardımcı çözümler üreten bir şirkettir.
    10. Pixery: Yeni nesil kitlelere yönelik video temelli uygulamalar geliştiren yerli teknoloji girişimidir.
    11. RS Research: Kemoterapinin etkisini artırırken yan etkilerini azaltabilen ilaç adayları geliştirme hedefi ile çalışmalarını sürdürüyor.
    12. Techsign: Uzaktan müşteri edinimi, mali suçların önlenmesi, yaş ve sürücü belgesi doğrulama gibi süreçlerde kullanılan uçtan dijital kimlik doğrulama çözümleri sunuyor.
    13. Vispera: Perakende sektöründe mağaza içi uygulama, izleme ve denetim süreçlerinin mükemmelleştirilmesi hedefiyle kurulmuş bir teknoloji firması.
    14. VRLab Academy: Laboratuvar deneyimlerini sanal gerçeklik teknolojisi ile birleştirerek yeni nesil bir eğitim teknolojisi çözümü sunan
    15. Wask: Yapay zeka destekli yazılımı ile Google, Facebook, Youtube ve Instagram gibi farklı platformlardaki reklamların tek bir yerden akıllı ve kolay bir şekilde yönetilmesini sağlIYOR.

Güncel İçerikler