Yerli fintech Colendi, BDDK onayı ile 2 milyar TL sermayeli Colendi Bank’ı kurdu

Yıllardır içeriklerine egirişim olarak yer verdiğimiz yerli fintech Colendi, 2 milyar TL sermaye ile Colendi Bank A.Ş.‘yi kurdu. Kuruluşa BDDK tarafından onay verildi. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Dijital bankacılık, telefon bankacılığı ve çevrimiçi bankacılığ’ın daha gelişmiş bir türüdür. Burada bankacılık hizmetleri internet üzerinden verilmektedir. Bu alanda kurulan girişimlerin büyüdüğünü görmekteyiz.

Colendi; Bülent Tekmen, Erkan Kilimci, Deniz Devrim Cengiz, Ali Kürşat Bostan, Muhammed Furkan Ünsal ve Murat Öztürk tarafından kuruldu.

Hatırlarsanız Colendi, Eylül 2021’de ise 120 milyon dolar değerleme üzerinden 30 milyon dolar yatırım almıştı. Colendi geçtiğimiz yıl içerisinde de New York Merkez Bankası‘nın teknoloji ortağı olduğunu sizlerle paylaşmıştık. Ayrıca yine geçtiğimiz yıl Londra merkezli blok zinciri yerleşimleri ve ödeme sağlayıcısı SETL’ı tamamını satın almıştı. Aslında bu adımların hepsinin dijital banka olmasında bir ön ayak olduğunu ve daha güçlü bir şekilde bu atılımı yaptığını göstermektedir.

Resmi Gazete Açıklaması

“Bankaların izne tabi işlemleri ile dolaylı pay sahiplerine ilişkin yönetmeliğin 4. maddesi ve Dijital bankaların faaliyet esasları ile servis modeli bankacılığı hakkında yönetmeliğin 11. maddesi kapsamında alınan bilgi ve belgeler ve söz konusu bilgi ve belgelere yönelik anılan maddelerde yer verilen yetki çerçevesinde 5411 sayılı bankacılık kanununun 7 ve 8 kanununun 6 maddesi uyarınca dijital banka yönetmeliğinde dijital bankalar için belirtilen faaliyet esaslarına uygun olarak faaliyet göstermek ve faaliyet ismini başvurusunu Bu çerçevede yapmak üzere kurucu ortaklar; Bülent Tekmen, Erkan Kilimci, Deniz Devrim Cengiz, Ali Kürşat Bostan, Muhammed Furkan Ünsal ve Murat Öztürk tarafından Türkiye’de 2 milyar TL kuruluş sermayeli kalemde Bank A.Ş ünvanlı Bir dijital mevduat Bankası kurulmasına izin verilmesine karar verilmiştir”

Colendi’ye bu adımın hayırlı olmasını diliyoruz. Ama şundan eminiz, Colendi, Türkiye’nin yeni unicorn girişimleri arasında yerini en kısa zamanda alacaktır.

Güncel İçerikler