Yerli fintech Colendi, 700 milyon dolar değerleme üzerinden 65 milyon dolar yatırım aldı

Yerli fintech girişimi Colendi, Citigroup Inc.’in girişim sermayesi kolu da dahil olmak üzere bir grup yatırımcıdan Seri B yatırım turunda 65 milyon dolar topladı ve 700 milyon dolar değerlemeye ulaştı.

Colendi’nin kurucu ortağı ve CEO’su Bülent Tekmen, Migros, Citi Ventures, Sepil Ventures, Re-Pie Asset Management, Finberg ve Hedef Holding’in yanı sıra mevcut yatırımcıların da katıldığı Seri B yatırım turunu duyurdu.

Bloomberg’e konuşan Tekmen, “Bu finansman, şirketin EMEA, GCC ve Türk Cumhuriyetleri genelinde önemli bir dijital bankacılık kuruluşu olma misyonunu destekleyecek” dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, 2023 yılında Colendi’nin dijital banka kurma başvurusunu onaylamıştı. Tekmen, yatırım turundan elde edilen gelir ile Colendi Bank’ın kuruluşunun finanse edildiğini belirterek, yıl sonuna kadar Seri C yatırım turu ile 150 milyon doların üzerinde yatırım toplamayı ve 1 milyar dolar değerlemeye ulaşarak unicorn olmayı hedeflediklerini açıkladı.

Colendi, 2026 yılına kadar hem yurt içinde hem de yurt dışında halka arz için hazır hale gelmeyi planlıyor. Yurt dışı halka arz için Londra öne çıkıyor.

Türkiye’de 17 milyon kullanıcısı bulunan Colendi, 1 milyar kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor ve bu hedefe Pakistan ve Endonezya gibi büyük nüfuslu gelişmekte olan pazarlarda büyüyerek ulaşmayı planlıyor.

Güncel İçerikler