Terminal
Terminal
Terminal
Terminal

Çevrimiçi mağazalar için iade sürecini kolaylaştıran Rever, 7.5 milyon euro yatırım aldı

Çevrimiçi iade yönetimi girişimi Rever, düzenlenen turda 7.5 milyon euro yatırım aldı. Tur, Mundi Ventures, Scouting Fund ve Y Combinator'ın katılımıyla düzenlendi. 

Çevrimiçi iade yönetimi girişimi Rever, düzenlenen turda 7.5 milyon euro yatırım aldı. Tur, Mundi Ventures, Scouting Fund ve Y Combinator‘ın katılımıyla düzenlendi.

Çevrimiçi iade piyasası önemli bir pazar haline geldi. Yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde 2022 yılında çevrimiçi alışveriş yapanların iade ettiği ürünler, 194 milyar euro’ya ulaştı. Barselona merkezli River da bu konuya önemli çözümler geliştiriyor. 

Girişim, halka açık hiçbir finansal veri veya hesap olmamasına rağmen, 40’tan fazla ülkede 120’den fazla müşteriye sahip olduğunu iddia ediyor. Ancak Rever, 2023 mali yılı için kendinden emin bir şekilde beş kat gelir artışı öngörüyor. Bu gelirler, öncelikle iade platformları aracılığıyla işlenen siparişlerden gelecek ve beklenen toplam işlem hacminin “çift haneli milyonlara” ulaşması bekleniyor. Rever’in ana odak noktası Avrupa pazarı olacak. 

Rever’in platformunun temel amacı, çevrimiçi mağazalar için karmaşık iade sürecini kolaylaştırmak oluyor. İlgili önemli maliyetler göz önüne alındığında, Inditex de dahil olmak üzere bazı moda şirketleri iadeler için müşterilerden ücret almaya başladı. Rever gibi girişimler, başlangıçta tam ekonomik geri ödemelere alternatifler sunarak çevrimiçi mağazalarla entegre olmayı hedefliyor. Ayrıca müşterilere anında ödeme sunarak sektörde yaygın olan iki haftalık tipik bekleme süresini ortadan kaldırırlar. Bu hizmet karşılığında Rever bir komisyon alır.

Rever’in teknolojisi, alternatif iade seçeneklerini kolaylaştırmanın yanı sıra, lojistik sipariş oluşturma (farklı kargo şirketleriyle entegrasyon), gümrük idaresi, veri analizi ve satın alma eğilimi analizi gibi çeşitli özellikleri kapsıyor. Girişim, alıcılara daha alakalı ürünler önermeyi amaçlıyor.

Güncel İçerikler