Yerli girişim Fume, Y Combinator’dan 500 bin dolar yatırım alarak yeni dönemine dahil oldu

Üniversite eğitimlerini yarıda bırakan iki arkadaş, Emre Güçer ve Metehan Öz tarafından kurulan yerli girişim Fume, Y Combinator'dan 500 bin dolar aldı ve programın yeni dönemine kabul edildi.

Emre Güçer ve Metehan Öz tarafından 2023 yılında kurulan Fume, büyük dil modelleri kullanarak yazılım ekiplerinin iş akışları için uçtan uca otomasyon araçları geliştiriyor.

Fume, büyük çaplı yazılım ekiplerinin yapay zeka otomasyonu sayesinde verimliliklerini artırmasına yardımcı oluyor. Dünyanın en prestijli erken aşama hızlandırma programlarının başındaki Y Combinator‘dan 500 bin dolar yatırım alarak bünyesine katılan ekip, 2024 yılında ürün portföylerini hızla genişletmek istiyor.

Fume‘un Y Combinator‘dan önce QNBEYOND Ventures‘tan da ilk yatırımlarını aldığını belirtelim. 11. yatırımını olan QNBEYOND Ventures, bu turla ilgili finansal detay paylaşmadı.

Lisede oda arkadaşları oldukları dönemden beri ürünler geliştiren ekip, üniversite eğitimleri için gittikleri ABD’de okullarını bırakıp Fume‘u hayata geçiriyor.

Girişimin günler önce duyurduğu ilk ürünü Fume PR Assistant, yazılım ekipleri için günler alan geri bildirim ve revizyon döngüsünü dakikalar içinde tamamlamasını sağlıyor. Fume şimdiden unicorn ve decacorn şirketlerden kullanıcılar edinmeyi başarmış.

Fume kurucu ortağı ve CEO’su Emre Güçer şirketin misyonu ve uzun vadeli hedefleri hakkında verdiği demeçte;

“Önümüzdeki 10 yılda çıkacak unicorn’ların %90’ı yapay zeka alanından olacak. Biz de bunlardan biri olmak istiyoruz. Bizzat yaşadığımız bir probleme eğildik ve hedefimiz yazılım geliştirme sektörünü kökünden değiştirmek. Gelecekte insanlar ve yapay zeka modellerinin bir takım halinde çalıştığı bambaşka bir yazılım dünyası hayal ediyoruz.” dedi.

Fume’un ilk yatırımcısı olan QNBEYOND Ventures’ın yönetici ortağı Özge Öz ise demecinde;

“Yapay zekanın geldiği durum ve önümüzdeki dönemdeki olası etkisi bizi çok heyecanlandırıyor. Emre ve Metehan gibi çok hızlı öğrenen ve hareket edebilen ekipler, dedike olduktan sonra bu alana damga vuracaktır. Onların ilk yatırımcısı olmaktan dolayı çok mutluyuz.”

Güncel İçerikler