Dijital bankacılık platformu Oxygen, 20 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli bir dijital bankacılık platformu olan Oxygen, düzenlenen Seri B turda 20 milyon dolar yatırım aldı.

ABD merkezli bir dijital bankacılık platformu olan Oxygen, düzenlenen Seri B turda 20 milyon dolar yatırım aldı. Tura, Y Combinator1984.vcRucker Park Frank Strauss, William Hockey, Peter Treadway, Larry Fitzgerald ve Possible Ventures katıldı.

2020 yılında lanse edilen girişim, hem tüketicilere hem de modern finansal çözümler arayan küçük işletmelere esnek, hepsi bir arada dijital bankacılık hizmetleri sunuyor. ABD’de hem tüketiciyi hem de küçük işletmeleri göz önünde bulundurarak piyasaya sürülen ilk ve tek neobank olarak Oxygen, hızlı büyüme yörüngesi ve yüksek oranda ilgili müşteri tabanıyla öne çıkıyor.

Oxygen, kurucusu Ve CEO’su olan Hussein Ahmed’in yerine David Rafalovsky’nin CEO olarak göreve başladığını duyurdu. Girişimin yeni CEO’su David Rafalovsky, “Oxygen’de Hussein ve Oxygen ekibi tarafından oluşturulan inanılmaz temel üzerine inşa edeceğimiz yeni bir çağ başlıyor. Küçük işletmeler için dünya standartlarında çözümler geliştirerek bizim için ileriye giden yolu çizmeyi dört gözle bekliyorum. ABD ekonomisini yönlendiren küçük işletmeler oluyor. U.S. Small Business Association’a (ABD Küçük İşletmeler Derneği) göre, 500 veya daha az çalışanı olan küçük işletmeler, ABD’deki işletmelerinin %99.9’unu oluşturuyor. Oxygen, küçük işletmelerin başarısı için önemli bir rol oynamayı planlıyor.” dedi. 

Yeni Baş Ürün Sorumlusu Hussein Ahmed, “Şirket operasyonlarını genişletmeyi ve büyümeyi daha da hızlandırmaya hazırlanırken, global bir lider ve yönetim kurulu üyesi olarak David’in başarı mirası, Oxygen teknolojisinin değerinin müşterilere ve yatırımcılara ilham vermeye ve onların ilgisini çekmeye devam etmesini sağlıyor.” dedi.

Girişim, aldığı yatırımı temel finansal teknoloji çözümleri etrafında ürün geliştirme ve kullanıcı deneyimine yapılan yatırımı artırmak ve artan talebi karşılamaya yönelik olarak iş gücünü genişletmek için kullanacak.

Güncel İçerikler