İnsansı robotlar geliştiren Figure, 70 milyon dolar yatırım aldı

İnsansı robotlar geliştirmek için önemli çalışmalar yapan Figure, düzenlenen Seri A turda 70 milyon dolar yatırım aldı. Parkway Venture Capital tarafından yönetilen tura Aliya Capital, Bold Ventures, Tamarack Global ve FJ Labs katıldı.

2022 yılında kurulan girişim, insanlığın geleceğini olumlu yönde etkilemeninçağımızda ahlaki önceliğe sahip olduğuna inanıyor. Bu konuda en anlamlı etki, kaynaklarımızı gelişen teknolojilere adamamızdan geliyor. Önümüzdeki çağda yapay zeka (AI) ve robotik gibi alanlarda büyük ilerlemeler göreceğiz. Figure de tam olarak burada devreye giriyor.

Girişimin amacı, insanlık üzerinde olumlu bir etki yaratan ve gelecek nesiller için daha iyi bir yaşam yaratan genel amaçlı insansılar geliştirmek oluyor. Geliştirilen robotlar, güvenli olmayan ve istenmeyen işlere olan ihtiyacı ortadan kaldırabilecek gibi duruyor. Sonuçta daha mutlu hayatlar yaşamamıza izin veriyor.

Figure, insan ortamı için üretilmiş genel amaçlı insansı robotların en büyük genel etkiye sahip olmak için isteniyoruz. Bu nedenle, insansı robotlarımız şekil olarak insan vücuduna benziyor. İki bacak, iki kol, iki el ve bir yüz için ekrana sahip. Robotlar, insana benzer yeteneklere sahip karmaşık insan ortamını karşılayıp ve çeşitli koşullarda sonsuz türde destek sağlayabiliyor.

Parkway Venture Capital’den Jesse Coors-Blankenship:

“Yapay zeka teknolojisinde öncü olan şirketlere yatırım yapmaya odaklandık ve otonom insansı robotların işgücü ekonomisinde devrim yaratma potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz. Brett ve Figure’deki sektör uzmanlarından oluşan ekibin geçen yıl kaydettiği hızlı ilerlemeden etkilendik ve Figure 01’in ticarileştirilmesini hızlandırmak için kaynak sağlayan bir finansal ortak olmaktan heyecan duyuyoruz.” dedi. 

Girişim, yeni yatırımla beraber üzerinde çalıştığı Figure 01’i satışa sunacak seviyeye getirmeyi amaçlıyor.

Güncel İçerikler