Londra merkezli Web3 girişim Neol, 5.2 milyon dolar tohum yatırım aldı

Londra merkezli Web3 girişim Neol, Web3 tabanlı bir öğrenme ve yetenek platformu geliştirmek amacıyla 5.2 milyon dolarlık tohum yatırım turunu tamamladı.

Yatırım turunda, Japonya’nın en büyük ikinci reklam ajansı tarafından desteklenen bir yaratıcı şirketler ağı olan Kyu Collective ile Orta Doğu ve Afrika’da aktif olan bir VC firması olan Global Ventures tarafından ortaklaşa yönetildi. DoorDash CEO’su Tony Xu, LearnStart, FJ Labs, Startupfon, Paribu Ventures, Hypernova ve Galata Business Angels da tura katılan yatırımcılar arasında.

Neol, On Deck’e benzer bir fikirle ortaya çıkmasına rağmen hedeflediği kullanıcı kitlesi olarak girişimciler yerine, daha genç tasarım profesyonellerinin yanı sıra kurumsal inovasyona dahil olan orta düzey yöneticileri hedefleyerek ayrışmayı planlıyor. Girişim, sürdürülebilirlik, gıda sistemleri ve mobilitenin geleceği gibi büyük konuları incelemek için kullanıcıları bir araya getirecek.

Buradaki fikir, şirket çalışanlarının bir kohorta katılmak için ödeyeceği 1,5 bin ila 2 bin dolar arasındaki ücretlerin, aynı zamanda kariyerlerinin erken dönemindeki insanlara platformda kullanılmak üzere burs olarak da sağlanacak. Şirketler ayrıca kohortları finansal olarak destekleyebilecekler.

Yetenek tarafında, Neol, isteğe bağlı danışmanlık hizmetleri ve şirketlere destek sağlamayı öğrenmek için bir araya getirilmiş toplulukla çalışmak istiyor. Örnek olarak, küresel bir moda markası, ambalajını veya tedarik zincirini daha sürdürülebilir olacak şekilde yeniden tasarlamak isterse, fikirler için Neol topluluğuna çağrıda bulunabilecek ve bu da firmalar için kullanışlı bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

Platform, uzun vadeli planda, karar verici olarak platform üyelerinin daha fazla söz sahibi olmasını istiyor. Böylelikle Web3 şirketlerinin temel hedefinde bulunan, merkezi olmayan bir “zenginliği paylaşma” vizyonunun uzantısı olarak girişimin odak noktasında olduğunu görüyoruz. Bu doğrultuda topluluk üyeleri kendi gruplarını oluşturduktan sonra bir jeton veya bir tür Neol para birimi oluşturmalarına izin vererek insanların, şirketlerle bir danışmanlık projesine büyük yetenekler getirmek ya da bir kohorta bir ders vermek gibi platforma fayda sağlayan şeyler yaptıkları için jetonlarla ödüllendirilebilecekler.

Şu anda Neol, İngiltere, Avrupa ve Orta Doğu’da ürün, marka ve ortaklıklar kurmaya odaklanmış durumda, ancak yakın zamanda Latin Amerika, Asya ve Güneydoğu Asya’daki pazarlara da açılmak istiyor.

Güncel İçerikler