Dijital eğitim platformu Edurino, 10.5 milyon euro yatırım aldı

Çocuklara yönelik kişiselleştirilmiş bir öğrenme platformu oluşturmak isteyen Edurino, düzenlenen Seri A turda 10.5 milyon euro yatırım aldı.

Çocuklara yönelik kişiselleştirilmiş bir öğrenme platformu oluşturmak isteyen Edurino, düzenlenen Seri A turda 10.5 milyon euro yatırım aldı. DN Capital tarafından yönetilen tura Tengelmann Ventures, FJ Labs, btov Partners, Jens Begemann ve Emerge Education katıldı.

2021’de kurulan girişim, kısa sürede Almanya’nın en hızlı büyüyen girişimlerinden biri haline geldi. Franziska Meyer ve Irene Klemm, çocukları oyunların büyüsü aracılığıyla dijital öğrenmeye güvenli bir şekilde tanıtma misyonuyla Edurino’yu kurdu.

Platform, ebeveynlere ve eğitimcilere, fiziksel ve dijital gelişimlerinin biçimlendirici yıllarında çocuklara rehberlik edecek etkili ve ilgi çekici araçlar sunuyor. Hibrit bir öğrenme sistemi sayesinde de çocukların her gün belirli bir yere gitmesine gerek kalmıyor. Münih merkezli girişim, 21. yüzyıla uygun kişiselleştirilmiş bir öğrenme platformu aracılığıyla genç öğrencileri eğitim yolculukları boyunca desteklemek istiyor.

Girişim, bir öğrenme uygulamasını analog oyun figürleri ve ergonomik bir kalemle birleştiriyor. Çocukları yarının dijital (çalışan) dünyasına hazırlamak için Edurino, STEM konuları ve ötesindeki klasik okul okuma, yazma ve aritmetik yeterliliklerini 21. yüzyılda başarılı olmak için gereken temel yeterliliklere genişletiyor.

Şu anda DACH bölgesinde piyasaya sürülen 100 binden fazla Edurino ürünü ailelere satıldı ve dijital okul öncesi dersleri için hibrit öğrenme konsepti 160’tan fazla eğitim kurumunda kullanılıyor.

Edurino’nun kurucuları Irene Klemm ve Franziska Meyer, “10 yıl sonra çocuklarımız bugün var olmayan işlerde çalışacaklar. Bu beceri açığını kapatmak için Edurino ile dijital eğitimde yeni bir sayfa açtık. Oyunların büyüsüyle, çocuklara dijitalleşmenin olumlu gücünü anlamaları ve kullanmaları için beceri ve deneyim kazandırmak istiyoruz. Binlerce aileden gelen güçlü geri bildirimler ve ortak anaokullarımızla yaptığımız iş birliği, bizi Edurino’yu küresel olarak genişletmeye itiyor.” dedi. 

Yeni yatırım, girişimin diğer Avrupa ülkelerinde faaliyetlerine başlaması için kullanılacak.

Güncel İçerikler