Fintech odaklı finway, 9.2 milyon euro yatırım aldı

KOBİ'lerin finansal planlamalarını ve harcama yönetimlerini dijitalleştirmelerine yardımcı olan finway, düzenlenen Seri A turda 9.2 milyon euro yatırım aldı.

KOBİ’lerin finansal planlamalarını ve harcama yönetimlerini dijitalleştirmelerine yardımcı olan finway, düzenlenen Seri A turda 9.2 milyon euro yatırım aldı. Capital 49 tarafından yönetilen tura ForceOverMas, Paul Forster, btov Partners katıldı.

2020 yılında Csaba Krümmer, Jennifer Dussileck ve Philipp Rieger tarafından kurulan girişim, KOBİ’ler için finansal süreçlerde devrim yaratmayı hedefliyor. Amaç, finans ekiplerine işletmelerdeki rollerini geri kazanma ve modası geçmiş, karmaşık finansal yönetimle uğraşmak yerine stratejik büyümeye yeniden odaklanma yeteneği kazandırmak oluyor. 

Merkezi Münih’te bulunan fintech platformu, mevcut finans araçlarını faturalama ve muhasebe iş akışları, harcama ve seyahat gideri yönetimini kapsayan tek bir merkezi platformla değiştiriyor. KOBİ’lerin çeşitli zaman alan, hataya açık manuel görevleri ortadan kaldırmasına olanak sağlıyor. Akıllı ve dijital iş akışlarını etkinleştirerek finway, tüm borç hesapları işlevini düzene sokuyor.

Girişim, lansmanından bu yana DACH bölgesinde MILES Mobility, Alasco ve Recup dahil 400’den fazla müşteriye sahip oldu ve Almanya’nın en hızlı büyüyen B2B fintech platformlarından biri haline geldi.

finway’in kurucu ortağı ve CEO’su Jennifer Dussileck, “B2B’de fintech’in potansiyelini gören hırslı, başarılı yatırımcıların desteği bizi heyecanlandırıyor. Devam eden ekonomik zorluklar nedeniyle maliyet kontrolü daha fazla öncelik haline geldiğinden, verimli ve otomatik harcama yönetimi ihtiyacı hiç bu kadar büyük olmamıştı. Bu, finway’in her KOBİ’de verimli, sorunsuz ve sorunsuz finans süreçleri vizyonumuzla büyümeye ve ilerlemeye devam etme zamanıdır.” dedi.

Bu yeni yatırım, platformu daha da geliştirmek için kullanılacak.

Güncel İçerikler