Sürdürülebilirlik odaklı Pryme, 13 milyon euro yatırım aldı

Plastik atıklarla mücadele eden Pryme, düzenlenen turda 13 milyon euro yatırım aldı. Tur, Infinity Recycling, Invest-NL ve LyondellBasell'in katılımıyla düzenlendi. 

Plastik atıklarla mücadele eden Pryme, düzenlenen turda 13 milyon euro yatırım aldı. Tur, Infinity Recycling, Invest-NL ve LyondellBasell‘in katılımıyla düzenlendi.

Dünya, artan plastik atıklar ve bunun zararlı etkileriyle boğuşurken, sürdürülebilir geri dönüşüm çözümlerine olan ihtiyaç hiç bu kadar büyük olmamıştı. Pryme de tam olarak bu konuya odaklanıyor. Girişim, kullanılmış plastiği yüksek değerli ürünlere dönüştürmek için gelişmiş kimyasal geri dönüşüm tekniklerine öncülük ederek temiz teknoloji endüstrisinin ön saflarında yer alıyor.

Hollandalı girişimin geliştirdiği yüksek sıcaklıklarda termal ayrıştırma süreci, kullanılmış plastiği büyük bir endüstriyel ölçekte değerli ürünlere dönüştürmeyi ve plastik atık krizine sürdürülebilir bir çözüm sunmayı amaçlıyor.

Pryme, uygun maliyetli bir yaklaşım kullanarak yüksek bir dönüşüm oranı elde ederken plastik geri dönüşümüyle ilişkili karbon ayak izini önemli ölçüde azaltıyor. Girişim, Rotterdam’da yıllık 40.000 tona kadar plastik atık alma kapasitesiyle bu yıl içinde üretime başlaması beklenen gelişmiş bir geri dönüşüm tesisi kuruyor.

2025 yılına kadar Pryme, daha büyük ölçekli ikinci bir tesis kurarak operasyonlarını daha da genişletmeyi planlıyor.

Pryme CEO’su Chris Herve:

“Bu güçlü yatırımcı grubunu yanımızda ağırlamaktan heyecan duyuyoruz. Tıpkı Infinity Recycling ve Stichting Multistrat’ın önceki yatırımları gibi yeni yatırımcılarımızın da teknolojimizi daha da geliştirmek için değerli deneyimler ve bakış açıları getirmesini bekliyoruz.”  dedi.

Yeni yatırımla beraber girişim, yakılan veya çevreye karışan plastik miktarını azaltmada önemli bir etki yaratmak için piroliz sürecinin uygulanmasını hızlandırmayı planlıyor.

Güncel İçerikler