Optik çözümler geliştiren EFFECT Photonics, 37.6 milyon euro yatırım aldı

Entegre optik çözümler üzerinde çalışmalar yapan EFFECT Photonics, 37.6 milyon euro yatırım aldı.

Entegre optik çözümler üzerinde çalışmalar yapan EFFECT Photonics, 37.6 milyon euro yatırım aldı. Tur, Invest-NL ve Innovation Industries liderliğinde düzenlendi.

2010 yılında Dr Boudewijn Docter ve Tim Koene-Ong tarafından kurulan EFFECT Photonics, yüksek performanslı, uygun maliyetli optik çözümlere yönelik ihtiyacı karşılayan dikey olarak entegre bir iş modeline sahip bağımsız bir optik sistemler girişimi olarak lanse ediliyor.

EFFECT Photonics, sahada kanıtlanmış dijital sinyal işleme, ileri hata düzeltme teknolojileri ve ultra saf ışık kaynakları kullanarak entegrasyon, maliyet verimliliği, düşük güç tüketimi ve tedarik güvenliği ile küçük form faktörü çözümleri sunuyor.

Girişim, “Yerleşik mikroelektronik ekosistemlerinden yararlanarak, ürünlerimizi uygun fiyatlı ve 5G ve ötesindeki zorluklara, erişime hazır tutarlı çözümlere ve bulut ve bulut uç hizmetlerine yönelik yüksek hacimlerde kullanılabilir hale getirmeyi hedefliyoruz.” açıklamasını yaptı.

Hollanda merkezli EFFECT’in İngiltere, ABD ve Tayvan’da ek tesisleri ve dünya çapında bir satış ağı bulunuyor.

EFFECT Photonics CEO’su Roberto Marcoccia, “Bu yatırım, iletişimin geleceğini yeniden şekillendirecek ve statükoyu olumlu yönde bozacak entegre optik çözümler portföyümüzü ilerletmek için bizi iyi konumlandırıyor.” dedi.

Girişim, aldığı yatırımı ürün geliştirmeyi hızlandırmak ve pazara açılma girişimlerini, özellikle entegre tutarlı optik ürün portföyü ve pazarın gereksinimlerini karşılayan çözümlerle ilgili olanları desteklemek için kullanacak.

Güncel İçerikler