Atık yönetimine döngüsellik katan Seenons, 10 milyon euro yatırım aldı

Amsterdam merkezli atık yönetim platformu Seenons, 10 milyon euro yatırım aldı. Tur, Invest-NL, Swiss Post, Shamrock Ventures, CapitalT ve Tablomonto Ventures katılımıyla gerçekleşti. 

Amsterdam merkezli atık yönetim platformu Seenons, 10 milyon euro yatırım aldı. Tur, Invest-NL, Swiss Post, Shamrock Ventures, CapitalT ve Tablomonto Ventures katılımıyla gerçekleşti.

Seenons, giderek artan atık sorununu çözmek için BT çözümlerini ve akıllı lojistiği kullanmayı amaçlayan bir teknoloji girişimi olarak lanse ediliyor. 2019 yılında Joost Kamermans, Jorn Eiting van Liempt ve Martin Kayser tarafından kurulan girişim, artık atığın bir çöplükte veya okyanusta son bulmamasını veya yakılmamasını sağlamayı amaçlayan dairesel bir atık yönetimi platformu oluşturdu.

Girişim, platformuyla bir malzemenin atık durumuna ulaşmasını engellemek ve sektörde şeffaflığı teşvik etmek istiyor. Platform, atıklardan kurtulma sürecinin çok pahalıya mal olduğunu ve birçok ülkenin atıklarını başka yerlere boşaltmayı tercih ettiğini açıklıyor. Seenons bunu, atık öğütücüler ile lojistik şirketleri ve lojistik şirketleri ile atık işleyiciler arasında mümkün olan en şeffaf şekilde bağlantı kurarak yapıyor.

Buradaki fikir, atıklar şirketler tarafından ayrıştırılır ayrıştırılmaz platformun, bu atığı bir ürüne veya ham maddeye dönüştürebilecek doğru taşıma modunu ve işlemciyi seçebilmesi oluyor. Asya ve Afrika, Avrupa atıklarını kabul etmeyi reddederken, Avrupa atıklarını birbirine aktarmaya başlıyor. Hollanda kısa süre önce Roma’dan atık yakmak için atık ithal etme planlarını duyurdu ve bu da atıksız bir dünya için acil ihtiyacı daha da vurguluyor.

Atıksız bir dünya yaratmak için ülkeler ve atık zincirindeki herkes döngüsel bir ekonomiyi benimsemek zorunda kalacak. Seenons, kuruluşundan bu yana, 75 çalışana ulaşan ve Hollanda’nın ötesine geçen Hollandalı ölçek büyütme ile hiper büyüme gördü.

Seenons kurucu ortağı ve CTO’su Martin Kayser:

“Ekonomiyi doğrusaldan döngüsele dönüştürmek için bir atık düzenleyici görevi gören bağımsız bir platform olan lider Avrupa döngüsel platformumuza büyük yatırım yapacağız” dedi.

Girişim, uluslararası çalışmalar yapmaya odaklanarak ve teknolojisini iyileştirerek döngüsel platformunu daha da geliştirmek için 10 milyon avroluk finansmanı kullanmayı planlıyor. Ayrıca “azalt, yeniden kullan, geri dönüştür” platformunu da Avrupa’daki birçok ülkeye genişletecek.

Güncel İçerikler