Çok katmanlı ambalajların geri dönüşümünü sağlayan APK, 130 milyon euro yatırım aldı

Düşük yoğunluklu polietilen (LDPE) için solvent bazlı benzersiz bir geri dönüşüm teknolojisinde uzmanlaşmış bir girişim olan APK, 130 milyon euro yatırım aldı.

Düşük yoğunluklu polietilen (LDPE) için solvent bazlı benzersiz bir geri dönüşüm teknolojisinde uzmanlaşmış bir girişim olan APK, 130 milyon euro yatırım aldı. Düzenlenen yatırım turuna, Londra merkezli LyondellBasell ve KIRKBI katıldı.

Günümüzün en büyük sorunlarından biri plastik çöpler oluyor. Girişim, her yıl dünya çapında yaklaşık 80 milyon ton plastik ambalaj çöpünün üretildiğini söylüyor. Şu anda kaynakların yalnızca %10’u geri dönüşüm yoluyla tekrardan kazanılıyor. Geri kalan atıklar, yakılıyor, gömülüyor veya kontrolsüz bir şekilde çevreye boşaltılıyor. APK’nın fark yaratmaya çalıştığı yer burası oluyor. 

2008 yılında kurulan APK, şu anda tüketici sektöründen gelen karışık plastik çöplerin büyük kısmını oluşturan çok katmanlı esnek ambalaj malzemelerinin geri dönüşümünü artırmayı amaçlıyor. Bunu yapmak için girişim, çok katmanlı ambalaj malzemelerinin çeşitli polimerlerini ayıran ve yeni paketleme malzemelerine uygun yüksek düzeyde saflığa sahip geri dönüştürülmüş malzemeler üreten solvent bazlı bir Newcycling işlemi yarattı.

LyondellBasell Dairesel ve Düşük Karbonlu Çözümlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yvonne van der Laan, “APK’ye yaptığımız yatırımla bu teknolojiyi geliştirmek, daha fazla plastik ambalaj atığının değer zincirine yeniden dahil edilmesini sağlayacak ve tüketicilerin ve marka sahiplerinin daha sürdürülebilir ambalaj talebini karşılayacaktır. Bu benzersiz Newcycling solvent bazlı teknoloji kullanılarak üretilen ürünler, şu anda müşterilerimize mekanik ve gelişmiş geri dönüşüm çözümleri sunan mevcut Circulen ürün portföyümüzü mükemmel bir şekilde tamamlayacak.” dedi.

Girişim, aldığı yatırımı üretim kapasitesini artırmak ve yeni çözümler üzerinde yoğunlaşmak için kullanacak.

Güncel İçerikler