Facebook, Reels için kişiselleştirilmiş yeni araçlar sunuyor

Meta, sosyal medya şirketi Facebook için aktif ettiği Reels için kullanıcılara özel geliştirmeler sunan yeni özelliklerini duyurdu. Reels'ın platformda beklentinin üzerinde performans göstermesinin ardından kullanıcıların ilgi alanlarına uygun içeriği keşfetmelerine ve kişiselleştirmelerine yardımcı olmayı planlıyor. 

Meta, sosyal medya şirketi Facebook için aktif ettiği Reels için kullanıcılara özel geliştirmeler sunan yeni özelliklerini duyurdu. Reels’ın platformda beklentinin üzerinde performans göstermesinin ardından kullanıcıların ilgi alanlarına uygun içeriği keşfetmelerine ve kişiselleştirmelerine yardımcı olmayı planlıyor.

İlgili Reels’ların keşfedilmesini iyileştirmek için Facebook, bunların Facebook Watch’ta nasıl ortaya çıktığına dair yeni güncellemeler getirdi. Reels’e artık doğrudan Facebook Watch’ın üst kısmındaki ana navigasyondan erişilebiliyor ve bu da kullanıcılara içerik üreticilere, trendlere ve ilgi alanlarına uygun içeriğe hızlı erişim sağlıyor. Kullanıcılar ayrıca Facebook’ta video izlerken Reels ve uzun biçimli videolar arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapabiliyor.

İlgili içeriği keşfetmeyi kolaylaştırmanın yanı sıra Meta, kullanıcıların Reels deneyimlerini kişiselleştirmelerine olanak tanıyan özellikler de sunuyor. Kullanıcılar artık daha fazla veya daha az görmek istedikleri Reels türlerini bildirmek için video oynatıcının altındaki üç noktalı menüye dokunabiliyor. Bu özellik, kullanıcıların gelecekte sevecekleri yeni ilgi alanlarını, içerik üreticileri ve toplulukları keşfetmelerine yardımcı olurken aynı zamanda şu anda keyif aldıkları şeyleri keşfetmelerine yardımcı olması bekleniyor.

Facebook’un Reels için getirdiği bu yeni özellikler, Meta‘nın platform içindeki kullanıcılara ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Facebook, Reels odaklı özelliklerle beraber kullanıcılara daha da kişiselleştirilmiş ve eğlenceli içerikler sunmayı amaçlıyor. Yeniliklerle beraber platformda Reels’ın daha da popüler bir hal alacağı tahmin ediliyor.

Güncel İçerikler