Meta, Facebook Messenger uygulamasını Apple Watch’tan kaldıracak

Facebook'un tepe şirketi Meta, sürpriz bir hamleyle Facebook Messenger uygulamasını Apple Watch'tan kaldırmaya karar verdi. Uygulama, 1 Haziran tarihinden itibaren Apple Watch üzerinden kullanılamayacak. 

Facebook‘un tepe şirketi Meta, sürpriz bir hamleyle Facebook Messenger uygulamasını Apple Watch’tan kaldırmaya karar verdi. Uygulama, 1 Haziran tarihinden itibaren Apple Watch üzerinden kullanılamayacak. 

Duyuru, Apple Watch Messenger uygulamasındaki gizli bir bildirim aracılığıyla geldi ve birçok kullanıcıyı hazırlıksız yakaladı. Meta haberi doğrulamış olsa da, bu kararın arkasında nelerin olduğu bilinmiyor. Facebook Messenger’ın rahatlığına alışmış Apple Watch kullanıcıları için bu değişiklik büyük bir sorun oluyor.

Şimdiye kadar kullanıcılar, iPhone’larına ulaşmadan zahmetsizce mesaj gönderip alabiliyorlardı. Entegrasyon, kullanıcıların doğrudan Apple Watch’larından mesaj göndermelerine ve fotoğraf yüklemelerine de olanak tanıyarak zamandan tasarruf sağlayıp kullanıcı deneyimini geliştiriyor. 

Meta’nın kararının ardındaki nedenlere ilişkin spekülasyonlar, mali kaygılar etrafında dönüyor. Messenger uygulamasının Apple Watch’tan kaldırılmasının olası nedeni, şirketin reklam gelirini en üst düzeye çıkarma arzusuyla bağlantılı olabilir. Meta, Apple Watch uygulamasını ortadan kaldırarak, kullanıcıların iOS Facebook Messenger uygulamasında daha fazla zaman geçirmesini sağlayarak reklam gösterimlerinin artmasını istiyor. Bu stratejik hamle, Meta’nın reklamlardan daha yüksek gelir elde etme hedefiyle uyumlu oluyor.

Facebook yetkilileri, Facebook Messenger aracılığıyla mesajlaşmaya iPhone uygulaması, masaüstü veya web sitesi aracılığıyla erişilebileceğini vurguluyor. Kullanıcılar, Apple Watch’larında gelen mesajlardan haberdar olmak için bildirimler almaya devam edecek. Aynı düzeyde rahatlık sunmasa da bu alternatif seçenekler, kullanıcıların Messenger kişileriyle etkileşimde bulunabilmelerini sağlayacak.

Bu hareketin arkasındaki kesin sebep açıklanmamakla birlikte, spekülasyonlar finansal hususlara ve reklam gelirini en üst düzeye çıkarma hedefine işaret ediyor.

Güncel İçerikler