Mark Zuckerberg, üretken yapay zekayı tüm platformlarda kullanacaklarını açıkladı

Meta'nın üretken yapay zeka planları hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Şirket, üretken yapay zeka özelliklerini henüz pek benimsememiş olsa da Mark Zuckerberg, Meta'nın bu alandaki liderlerden biri olarak görülmesini istediğini açıkça belirtti.

Meta‘nın üretken yapay zeka planları hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Şirket, üretken yapay zeka özelliklerini henüz pek benimsememiş olsa da Mark Zuckerberg, Meta‘nın bu alandaki liderlerden biri olarak görülmesini istediğini açıkça belirtti.

Şirket genelinde yapılan bir toplantıda Zuckerberg, Meta’nın üretken yapay zeka ile ilgili planlarına daha fazla ışık tuttu. Çalışanlara, şirketin üretken yapay zekayı “ürünlerimizin her birine” nasıl dahil etmeyi planladığına dair bir genel bakış sağladı. 

Önerilen özelliklerden biri, WhatsApp ve Messenger gibi popüler platformlar için yapay zeka “aracılarının” tanıtılmasını içeriyor. Bu konsept daha önce bizzat Zuckerberg tarafından dile getirildi. Özellikle, kullanıcılara 30 adede kadar farklı “kişilik” seçeneği sunan Instagram yapay zeka chatbot’unun ayrıntıları yakın zamanda keşfedildi.

Ayrıca, Meta’nın Instagram için üretken yapay zeka destekli fotoğraf düzenleme yetenekleri geliştirdiği bildiriliyor. Bu özellik, kullanıcıların metin istemlerini kullanarak görüntülerini değiştirmelerine ve ardından düzenlenen fotoğrafları takipçileriyle paylaşmalarına olanak tanıyor. Zuckerberg ayrıca, şirketin son kazanç çağrısı sırasında Facebook ve platformun reklamverenleri için post-jenerasyon araçlarının oluşturulmasını ima etti.

Bu özelliklerin yayınlanması için kesin zaman çizelgesi belirsizliğini koruyor. Yine de Zuckerberg, bunların bir an önce uygulanmasını istiyor gibi görünüyor. Meta, şirket içi geliştirmeyi yönlendirmenin yanı sıra, çalışanları yeni üretici yapay zeka özellikleri için yenilikçi fikirler önermeye teşvik eden şirket içi bir hackathon düzenledi.

Güncel İçerikler