Meta, Facebook ve Instagram için NFT desteğini sonlandırıyor

Birçok popüler sosyal medya platformunun tepe şirketi Meta, Facebook ve Instagram'da NFT desteğini azaltma kararı aldı. 

Birçok popüler sosyal medya platformunun tepe şirketi Meta, Facebook ve Instagram‘da NFT desteğini azaltma kararı aldı. Bu karar, şirketin platformlarında dijital koleksiyonların benimsenmesi için baskı yapmaya başlamasından bir yıldan kısa bir süre sonra gerçekleşti.

NFT’ler veya misli olmayan jetonlar, mülkiyeti ve orijinalliği doğrulamak için blockchain teknolojisini kullanan benzersiz dijital varlıklar olarak biliniyor. Sanat, müzik, videolar ve tweet’ler gibi çok çeşitli dijital içeriği temsil edebiliyorlar. NFT’ler, içerik üreticilerinin dijital çalışmalarından para kazanmalarının ve koleksiyonerlerin benzersiz ve nadir dijital öğelere sahip olmalarının bir yolu olarak popülerlik kazandı.

Mark Zuckerberg, daha önce Mart 2021’de Instagram’ın NFT desteğiyle ilgili çalışmasını SXSW’de duyurmuştu ve özellik aynı yılın Mayıs ayında kullanıma açılmıştı. Şirket, Kasım 2021’de içerik oluşturucuların koleksiyon ürünlerini doğrudan Instagram’da basmasına ve satmasına olanak tanıyan genişlemesini duyurduZuckerberg, NFT’lerin Meta’nın metaverse planlarında rol oynayabileceğini öne sürmüş ve kullanıcıların avatarlarının kıyafetlerini NFT olarak basabileceklerini ve metaverse’teki farklı yerler arasında taşıyabileceklerini umduğunu belirtmişti.

Meta’nın Ticaret ve Finansal Teknolojiler Başkanı Stephane Kasriel, kararı Twitter’da duyurdu. Şirketin bu girişimdeki yaratıcıların, insanları ve işletmeleri uygulamalarında hem şimdi hem de gelecekte destekleyen ürünlere uygulanabilecek çok şey öğrendiğini belirtti. Kasriel karar için bir neden sunmadı ancak şirketin Reels için para kazanma fırsatlarına ve Meta genelinde mesajlaşma ödemelerine odaklanacağını söyledi.

Meta yeniden yapılanma sürecinde ve birçok girişim kapatıldı. Şirket, Zuckerberg’in şirketin “verimlilik yılı” olarak tanımladığı yılda binlerce işçiyi işten çıkardı ve çok sayıda projeyi durdurdu. Meta’nın kripto cüzdanı Novi geçen yıl durdurdu ​​ve yol haritasında NFT desteğine sahip olacağına dair söylentiler henüz gerçekleşmedi. Şirket ayrıca metaverse bölümü Reality Labs ve Reels yaratıcılarına ikramiye ödeyen programı ile projelerinde kesintiye gitti.

Güncel İçerikler