Mark Zuckerberg, Twitter Blue benzeri Meta Verified abonelik modelini duyurdu

Meta, Instagram ve Facebook için Twitter Blue benzeri onaylı hesaplar sunacağı Meta Verified abonelik modelini duyurdu.

Meta, Instagram ve Facebook için Twitter Blue benzeri onaylı hesaplar sunacağı Meta Verified abonelik modelini duyurdu. Yeni abonelik modeliyle tıpkı Twitter‘daki gibi mavi tik yani onaylı hesaplar belirlenmiş olacak.

Twitter, mavi tik, daha fazla karaktere sahip tweet’ler, daha uzun videolar ve gönderi altına yapılan yorumları en üste çıkarma gibi birçok farklı özelliği Blue adıyla kullanıcılara sundu. 8 dolar fiyatıyla birçok kişi tarafından tercih edilen abonelik sistemi, diğer rakip sosyal medya platformlarının da dikkatini çekmiş gibi görünüyor. Bu platformlar arasında Facebook ve Instagram da yer alıyor.

Zuckerberg bir Facebook gönderisinde Meta Verified “hizmetlerimizde özgünlüğü ve güvenliği artırmakla ilgili” dedi. Abonelik hizmetinin “yakında daha fazla ülkeye” genişletileceğini de sözlerine ekledi. Bununla beraber aboneliğin zaman çizelgesi hakkında fazla ayrıntıya girilmedi.

Kuruluşundan bu yana on beş yıldan fazla bir süredir müşterilerinden hizmetlerinin çoğu için ücret almamayı seçen Meta‘nın gelirleri, son yıllarda Apple’ın iOS’te kısıtlayan katı gizlilik değişiklikleri getirme kararının ardından darbe aldı. Parasının neredeyse tamamını reklamcılıktan kazanan Zuckerberg liderliğindeki şirket, geçen yıl Apple’ın hamlesinin şirkete 2022’de reklam geliri kaybında 10 milyar dolardan fazlaya mal olacağını söyledi.

Kullanıcıların Meta Verified’a kaydolmadan önce belirli uygunluk gereksinimlerini karşılaması gerekir. Şirket, aboneliğin yalnızca 18 yaş ve üstü kullanıcılar tarafından kullanılabileceğini söyledi. Meta ayrıca, potansiyel abonelerin Facebook veya Instagram hesaplarındaki profil adı ve fotoğrafıyla eşleşen, devlet tarafından verilmiş bir kimliği paylaşmalarını isteyecek. Doğrulandıktan sonra, tekrar doğrulama sürecinden geçmeden profil adınızı, kullanıcı adınızı, doğum tarihinizi veya fotoğrafınızı değiştiremezsiniz. Bugünün duyurusundan önce kayda değerlikleri nedeniyle doğrulanan hesaplar, doğrulanmış olarak kalacaktır.

Mavi rozet ve aramada artan görünürlük gibi avantajların yanı sıra Meta, Verified abonelere Facebook’ta içerik üreticilerine bahşiş vermeleri için kullanabilecekleri dijital para birimi olan 100 ücretsiz yıldız sağlayacak. Abonelik ayrıca Hikayeler ve Reels’da kullanım için özel çıkartmalara erişim ile birlikte geliyor.

İlk olarak bu haftadan itibaren Yeni Zelanda ve Avustralya’da kullanıma sunulan abonelik hizmeti, web’de aylık 11.99 dolar, iOS ve Android’ide ise 14.99 dolar fiyatıyla karşımıza çıkıyor.

Güncel İçerikler