Clubhouse, çalışanlarının yarısından fazlasını işten çıkardı

Bir zamanların ses odaklı popüler sosyal medya platformu Clubhouse, çalışanlarının yarısından fazlasını işten çıkardığını açıkladı. Toplu işten çıkarmalar kervanına Clubhouse da katılmış oldu.

Bir zamanların ses odaklı popüler sosyal medya platformu Clubhouse, çalışanlarının yarısından fazlasını işten çıkardığını açıkladı. Toplu işten çıkarmalar kervanına Clubhouse da katılmış oldu.

Paul Davison ve Rohan Seth tarafından kurulan Clubhouse, çalışanlarının yarısından fazlasını işten çıkarma kararı aldı. Buna gerekçe olarak girişimin kurucu ortakları, Covid-19’un etkisini kaybetmesi sonrasında değişen müşteri alışkanlıkları gösterildi. Geçtiğimiz senenin sonlarına doğru Clubhouse’da 100’e yakın çalışanın olduğu açıklanmıştı.

İşten çıkarılanlar, önümüzdeki birkaç ay boyunca kıdem tazminatı alacak ve sağlık sigortasına devam edecek. Şirket yetkilileri, kalan çalışanlarla ilgili nasıl bir yol izleneceği hakkında herhangi bir bilgi vermedi.

4 milyar dolar olarak değerlendirilen ve bir zamanlar Andreessen Horowitz, Tiger Global ve Elad Gil gibi yatırımcılar tarafından 100 milyon dolardan fazla yatırım alan uygulama, büyük işten çıkarma haberleriyle farklı bir boyuta evrildi. 

Kurucu ortakların yaptığı açıklamada:

“Covid sonrası dünyanın dışa açılmasıyla birlikte birçok insanın Clubhouse’da arkadaş bulması ve uzun sohbetleri günlük hayatlarına sığdırması zorlaştı. Dünyadaki rolünü bulmak için ürünün gelişmesi gerekiyor. Her gün %1 oranında gelişen bir stratejiyi işlevler arası ekiplere iletmek veya her yüzey farklı bir ürün ekibine aitken hızlı değişiklikler yapmak bizim için zor. Uzak olmak, bunu bizim için özellikle zorlaştırdı.” ifadeleri kullanıldı.

Clubhouse, hem şirket içinde bir iş yürütürken hem de dışarıdan insanların istediği bir şeyi inşa ederken, aşırı işe alma ve uzaktan çalışma ortamından kaynaklanan karmaşıklıklara yanıt veriyor gibi görünüyor. Girişim, bundan sonra yeni ekibiyle birlikte  “Clubhouse 2.0″ı oluşturmaya odaklanacak.

Güncel İçerikler