Clubhouse, kullanıcıların sohbeti kaydedebileceği “yeniden oynatma” özelliğini duyurdu

Clubhouse pazartesi günü yaptığı açıklamada, kullanıcıların artık bir sohbeti kaydedebileceği ve hatta indirebilecekleri yeni bir özelliği duyurdu.

Bir canlı podcast’ten daha fazlası olduğunu söyleyen Clubhouse, bugün hem iOS hem de Android cihazlarda “yeniden oynatma” özelliğini kullanıma sunmaya başladığını duyurdu.

Tekrar oynatma, içerik oluşturucuların herhangi bir genel oda için açıp kapatmayı seçebilecekleri isteğe bağlı bir özelliktir. İçerik oluşturucular ve moderatörler bu özelliği etkinleştirdiklerinde, sohbeti canlı olarak kaçıran veya yeniden dinlemek isteyen herkes daha sonra diledikleri zaman dinleyebilecekler.

Şirketin pazartesi günü duyurduğu bu yeni özellik ile birlikte herkese açık odalar isteğe bağlı olarak olduğu gibi kaydedilebilir ve ardından bir kulüp veya kullanıcı profiline kaydedilebilir hale gelecek. Yeniden oynatma özelliği ayrıca sohbetlerin indirilebilir olmasını da mümkün kılıyor. Böylece bir odaya ev sahipliği yapan herkes kaydedilen sohbetleri Clubhouse dışında podcast, YouTube videosu, Instagram hikayesi ve TikTok içeriği olarak veya diledikleri herhangi bir yerde paylaşabilecek.

Kayıtlı bir sohbeti dinleyen kullanıcılar ayrıca bir sonraki konuşmacıya geçebilir, 1,5 veya 2x hızda dinleyebilir ve duraklatabilir. Oda sahipleri canlı oda sona erdikten sonra tekrarı dinleyen kullanıcıları görebilir ve bu sayede deneyimi gerçek zamanlı olarak dinlemeyen diğer kullanıcılarla bağlantı kurabilirler.

Clubhouse, özelliğin önümüzdeki haftadan itibaren Clubhouse’un arama da dahil olmak üzere mevcut keşif özelliklerinde ortaya çıkacağını belirtti.

Clubhouse ayrıca, oda sahiplerinin toplam katılımcı sayısını görebilecekleri bir özelliğin de önümüzdeki günlerde uygulamaya geleceğini paylaştı. Aynı anda odada kaç kişinin olduğunu gösteren Clubhouse, artık gün içinde canlı odalara toplamda kaç kişinin girdiğini gösteriyor olacak. Şirket yaptığı açıklamada bu özelliğin “önümüzdeki aylarda içerik üreticileri için ekleyeceğimiz birçok yeni analiz özelliğinden ilki” olduğunu söyledi.

Güncel İçerikler