Clubhouse, web sitesi üzerinden sohbet odalarını dinleyebilme imkanı sunuyor

Clubhouse, Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile oturum açmaya gerek kalmadan web sitesi üzerinden sohbet odalarını dinleyebilmenizi sağlayacak.

COVID-19 pandeminin artışa geçmesi ile popülerleşen sesli konuşma platformu Clubhouse, yeni özellik ve hizmetlerini duyurmaya devam ediyor. Hizmet verdiği ilk günden itibaren odalara katılmak için mutlaka mobil cihazınızın olması gerektiğini belirten şirket, bu algıyı değiştirecek yeni özelliğini Twitter üzerinden duyuruyor.

Yaptığı paylaşım ile kullanıcıların, internet tarayıcılarından sesli sohbet odalarını dinleyebileceklerini belirten Clubhouse, bu özellik için oturum açma ihtiyacı duyulmadığını belirtiyor. Canlı şekilde dinlenebilecek odaların ses kayıtları tutularak tekrarları da yeniden internet tarayıcısı üzerinden dinlenebilecek.

Bu özelliği öncelikli olarak Amerika Birleşik Devletleri kullanıcılarına sunan Clubhouse ekibi, özelliğin tüm dünyaya yayılacağını söylüyor. Yapılan açıklamada henüz özelliğin test aşamasında olduğu ve bu nedenle kullanıcıların hatalar ile karşılaşabileceğini söylüyor. Özelliğin faydalı bulunması halinde genişleyeceğini belirten şirket, özellikte geri adım atılabileceğini de söylüyor.

Yeni Paylaşım Menüsü

Şirket, açıkladığı yeni özelliğe ek olarak paylaşım menüsünün de güncellendiğini belirtiyor. Sohbet odalarının mesaj veya başka sosyal medya platformuları ile de paylaşabileceğini söyleyen Clubhouse, kullanıcıların bağlantı paylaşırken açıklama ekleme gibi özelleştirmeler de yapabilmesini sağlayacak.

Yaptığı değişiklikler ile şirketin, kültürel zenginlikleri arttırması gibi beklentiler bulunuyor. Yayın hayatına davetiye yoluyla başlayan Clubhouse, davet mantığı ile işlemesi nedeniyle kısa sürede popüler hale gelmişti. Bu davet mantığını ortadan kaldıran platform, kitlesini daha da genişleterek aktif kullanıcı sayısını büyük sayılara getirme gibi bir hedefi bulunuyor.

Güncel İçerikler