LinkedIn, Clubhouse benzeri sesli etkinliklerini test etmeye başladı

Linkedln, sesli görüşme uygulaması Clubhouse benzeri özelliklerini kendi platformuna ekliyor. Şirket, bu özellikler ile büyük sanal organizasyonlar gerçekleştirebilmeyi hedefliyor.

Popüler iş platformu Linkedln, kullanıcıları için geliştirdiği yeni ürünlerini paylaşmaya devam ediyor. Geçtiğimiz sene pandeminin artmasıyla popülerleşen Clubhouse, şu an için fazla kullanılmasa da kullanıcıların sevdiği bazı şeyleri barındırıyordu. Şimdilerde Linkedln’de bu başarının peşinde.

Geçtiğimiz Mart ayından bu yana Clubhouse tarzında sesli sohbet odaları üzerinde çalışan Linkedln, özellik için gerekli ihtiyaçları tamamlamış gibi duruyor. Linkedln görevlileri ile konuşan Techcrunch, söz konusu özelliğin bu ay içerisinde kullanıcılara sunulacağını belirtiyor.

Özellik detaylarına indiğimizde ise organizatörler; sanal toplantı, etkinlik ve panel gerçekleştirebilecek. Etkinlik devam ederken bile arka planda katılımcıların kendi arasında da konuşabilmesi gibi ilginç bir özellik yer alıyor. Bu da aslında fiziksel etkinlik enerjisini bir nebze de olsa yaşatabilecek gibi duruyor.

Linkedln’de yer alan geniş bir içerik üreticisi topluluğu bulunuyor. Platform, bu topluluktaki kişilerin sanal etkinliklere ev sahipliği yaparak hem özelliği hem de kendini daha öne çıkarabileceklerini söylüyor. Uzun vadeli hedeflere baktığımızda ise büyük boyuttaki etkinliklerin platform üzerinden gerçekleştirilebilir olması.

Yakında Video Desteği de Gelecek

Özelliğin sesli versiyonunun ardından ilkbaharda da videolu halinin geleceğini belirten Linkedln, tüm bu özellikleri için bir ücret talep etmeyecek. Aynı zamanda biletli etkinliklere de Linkedln’in ev sahipliği yapması beklenmiyor.

Linkedln’in Clubhouse’un başarısını kendi bünyesine ekleyebilecek mi hep birlikte göreceğiz. Özelliğin ne zaman yayınlanacağı bilinmese de çok yakında tüm Linkedln kullanıcıların gözleri önünde yer alması bekleniyor.

Güncel İçerikler