LinkedIn, kullanıcıların profillerini geliştirmek için platforma OpenAI’ı entegre ediyor

Popüler kariyer odaklı sosyal medya platformu LinkedIn, yapay zeka destekli “yazma önerileri” ve iş tanımları ile kullanıcılarına yardımcı olmak için Open AI ile yeni bir yaklaşım benimsiyor.

Popüler kariyer odaklı sosyal medya platformu LinkedIn, yapay zeka destekli “yazma önerileri” ve iş tanımları ile kullanıcılarına yardımcı olmak için Open AI ile yeni bir yaklaşım benimsiyor. Şirket, kullanıcıların profillerinin doldurması genellikle zor olabilen “hakkında” ve “başlık” bölümlerini doldurmasını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Uygulama, LinkedIn Premium abonelerinin deneyimlerine dayalı açıklamalar oluşturmak için kullanabilecekleri “geliştirme” aracını güçlendirmek için OpenAI modellerini kullanıyor. Araç, kullanıcının “benzersiz sesini ve tarzını”, iş deneyimi ve becerilerinin yanı sıra LinkedIn’in iyi bir profili neyin oluşturduğuna ilişkin kendi içgörülerinden yararlanarak korumayı amaçlıyor. Yapay zeka tarafından oluşturulan açıklamalar, kullanıcılar için harika bir başlangıç ​​noktası oluyor. Bununla beraber şirket, kullanıcıların metni doğruluk açısından incelemelerini ve düzenlemelerini öneriyor.

LinkedIn ayrıca, işe alım yöneticilerinin yalnızca iş unvanını, şirket adını ve diğer birkaç temel ayrıntıyı doldurması gereken yapay zeka ile yazılmış iş tanımlarını da test ediyor. Platform daha sonra ilgili bir iş tanımının ayrıntılı bir taslağını oluşturacak. Bu araçlar, kullanıcılara zaman kazandırmak için tasarlanıyor. LinkedIn ile ilişkili daha sıkıcı yazma görevlerinden bazılarını atmalarına olanak tanıyor.

Bu yazma araçları, LinkedIn’in üretici yapay zekaya ilk girişi olmuyor. Şirket, yapay zeka ile yazılmış metinleri bireysel LinkedIn uzmanlarının katkılarıyla birleştiren “iş birliğine dayalı makaleler”i de kullanıma sundu. Buna ek olarak LinkedIn, üretken yapay zeka ile ilgili konulara odaklanan yeni çevrimiçi kurslar ekliyor.

LinkedIn’in yapay zekaya yaklaşımı, çekici bir profil ve iş tanımı oluşturmayı kolaylaştırarak kullanıcı deneyimini geliştirmeye odaklanıyor. Araçlar, insan girişinin yerini almak için değil, kullanıcıların geliştirmeleri için bir başlangıç ​​noktası sağlamak için tasarlandı.

Güncel İçerikler