Facebook Messenger, video görüşmelerde oyun oynamanın önünü açıyor

Popüler sosyal medya platformu Facebook, haberleşme uygulaması Messenger üzerinden kullanıcıların video odaklı  görüşmeler yaparken oyunlar oynayabileceklerini duyurdu. Özellik, şimdilik sadece 14 farklı oyunda uyumlu hale getirildi. 

Popüler sosyal medya platformu Facebook, haberleşme uygulaması Messenger üzerinden kullanıcıların video odaklı  görüşmeler yaparken oyunlar oynayabileceklerini duyurdu. Özellik, şimdilik sadece 14 farklı oyunda uyumlu hale getirildi.

Facebook Gaming, Facebook tarafından geliştirilen ve kullanıcıların farklı cihazlarda oyun keşfetmesine, izlemesine ve oynamasına olanak sağlayan bir oyun platformu olarak lanse ediliyor. Platform, aksiyon, macera, spor ve bulmaca gibi popüler türlerden çok çeşitli oyunların yanı sıra popüler oyuncular ve etkileyiciler tarafından canlı oyun akışları sunuyor. Kullanıcılar diğer oyuncularla bağlantı kurabilir, topluluklar oluşturabilir ve oyun ilgi alanlarına göre gruplara katılabiliyorlar.

Facebook Gaming ayrıca oyun deneyimini geliştirmek için uygulama içi satın alımlar, canlı sohbet ve hediye verme gibi özellikleri de bünyesinde barındırıyor. Platform, masaüstü, iOS ve Android cihazlarda kullanılabiliyor. Oyunculara, ilgi alanlarını paylaşan diğer kişilerle iletişim kurmaları ve bağlantı kurmaları için harika bir yol sunuyor. Yakın zamanda yapılan bir duyuruda Facebook Messenger’ın kullanıcıların görüntülü görüşme sırasında bile çok oyunculu oyunlar oynamasına izin vereceği belirtildi.

Artık hesabı bulunan kişiler, Messenger’ı kullanarak sevdikleriyle görüntülü görüşme yaparken en sevdikleri oyunları oynayabilecekler. Messenger’daki bu yenilik, özellikle çoklu görevleri seven veya sohbetten kolayca sıkılan kişiler için eğlence dolu bir deneyim olmayı vaat ediyor. Ayrıca, birlikte oyun oynamak eğlenceli bir bağ kurma etkinliği olabilir veya eski çok oyunculu oyun deneyimlerini anımsatabilme ihtimali bulunuyor.

Bu özelliği kullanabilmek için kişilerin cihazlarına herhangi bir şey yüklemesi gerekmiyor. iOS, Android ve web’de bulunan oynaması ücretsiz 14 oyunla, yepyeni ve hayranların en sevdiği oyunların bir karışımının keyfini çıkarabilirler.

Oyuna başlamak içi yapılması gerekenler oldukça basit; Arkadaşlarınızla görüntülü arama yaparken, oyuna başlamak için ortadaki “Grup Modu” düğmesine ve ardından “Oynat” düğmesine dokunmanız yeterli olacak.

Lansmanda sergilenen 14 oyun, Words With Friends ve Mini Golf FRVR, Card Wars ve Exploding Kittens gibi oyunları içeriyor. Her oyun en az iki kişi tarafından oynanacak şekilde tasarlansa da her oyun farklı maksimum oyuncu sayılarına sahiptir.

Güncel İçerikler