GPT-4 destekli Bing Chat’e çok yakında reklamlar eklenecek

Microsoft, GPT-4 tarafından desteklenen Bing Chatbot'una reklamlar eklemeye hazırlanıyor. Dünya çapında oldukça fazla popüler hale gelen sistem üzerinden ek kazanç elde edileceği konuşuluyor. 

Microsoft, GPT-4 tarafından desteklenen Bing Chatbot‘una reklamlar eklemeye hazırlanıyor. Dünya çapında oldukça fazla popüler hale gelen sistem üzerinden ek kazanç elde edileceği konuşuluyor.

Microsoft, geçtiğimiz günlerde günlük aktif kullanıcı sayısı 100 milyonu aşarak Bing ile dikkate değer bir kilometre taşına ulaştığını duyurdu . En son yapının yayınlanmasının ardından şirket, günlük aktif kullanıcılarının üçte birinin arama motorunda yeni olduğunu gördü. Neredeyse bir hafta önce şirket, yapay zeka destekli yeni Image Creator’ı Bing arama motoruna tanıttı. 

Tüm bunların ortasında Microsoft, şimdiye kadar Bing Chat sayfasına herhangi bir reklam dahil edilmediğini fark etti. Microsoft Pazarlama Sorumlusu Yusuf Mehdi, kısa bir süre önce reklamların yakında Bing Chat’te yer almaya başlayacağını söyledi. 

Yayınlanacak reklamların, kullanıcıları rahatsız edecek düzeyde olmayacağı tahmin ediliyor. Debarghya Das tarafından atılan bir tweet, şirketin yeni arama motorundan para kazanma planına ışık tutuyor ve beklenenden oldukça farklı şekilde işliyor. Bir kullanıcı belirli bir ürünü aradığında reklamlar gösterilecek. Bu kısım da önyargının kullanıcıları doğrudan etkilemeyeceği anlamına geliyor. Yani kullanıcılar, herhangi bir içerik aramadan rastgele veya hedefli reklamlar tarafından rahatsız edilmeyecek.

Debargya’nın tweet’te belirttiği gibi, bu reklamlar aracılığıyla dönüşüm oranı doğrudan karşılaştırılamaz. Çünkü bu reklamlar, geçmiş aramalardan ziyade kullanıcının mevcut aramalarına dayalı oluyor. Bu da gelecekte reklamların yapay zeka destekli arama motorlarıyla çalışma şeklini değiştirmeye yönelik önemli bir adım olabilir. Reklamlardan elde edilen gelir, içeriği doğrudan kullanıcının isteğiyle sohbet yanıtına katkıda bulunan iş ortakları arasında dağıtılacak. 

Microsoft’un reklamlı ve reklamsız yanıtlar arasında nasıl bir denge sağlamayı planladığı belirsizliğini koruyor. Kesin olan tek şey sisteme reklamların dahil edilmesiyle belirli bir yanıtın güvenilirliğini ayırt etme görevini daha da karmaşık hale getireceği olacak. Microsoft’un bu konuda nasıl bir yol izleyeceği oldukça merak ediliyor. 

Güncel İçerikler