Microsoft, Bing’in yeni GPT-4 modelinde çalıştığını doğruladı

Microsoft, Bing arama motorunda geçtiğimiz gün tanıtılan GPT-4 modelinin uzun süredir kullanıldığını açıkladı.

Microsoft, Bing arama motorunda geçtiğimiz gün tanıtılan GPT-4 modelinin uzun süredir kullanıldığını açıkladı. Şirket yetkilileri, yeni sürümün Bing kullanıcıları tarafından fark edilmeden kullanıldığını belirtti.

Microsoft ve OpenAI, Ocak ayında yenilenen ortaklıklarını duyurdu. Bu ortaklıkla beraber OpenAI’a milyarlarca dolar Microsoft, geliştirilen yeni teknolojileri öncelikli olarak kullanıyor. Arama motoru Bing’e entegre edilen yapay zeka da bunun en büyük kanıtı oluyor. Bing’de, son 5 haftadır duyurusu yeni yapılan GPT-4 modelinin kullanıldığı açıklandı. Herkes o zamanın en gelişmiş GPT-3.5 modelini kullandığını zannederken aslında test kullanıcısı gibi GPT-4’ü kullandı. 

Microsoft ayrıca, OpenAI’nin GPT-4 ve ötesinde güncellemeler yaptığı için Bing’in bu gelecekteki güncellemelerden ve iyileştirmelerden yararlandığını belirtti. Microsoft’un topluluk geri bildirimlerine dayalı kendi güncellemelerinin yanı sıra Bing kullanıcıları, mevcut en kapsamlı arama yardımcı pilot özelliklerine sahip olduklarından emin olabilirler.

Microsoft’un Pazarlama Sorumlusu Yusuf Mehdi, devrim niteliğindeki yapay zekayı geliştirmedeki başarısından dolayı OpenAI’yi tebrik etti.

Şirketin iddia ettiği çeşitli profesyonel testlerde “insan düzeyinde performans” sergiliyor. Bu son model önceki modellemelere göre daha büyük oluyor. Daha fazla veri üzerinde eğitildiği için model dosyasında daha fazla yer kaplıyor. Bu sonuçlar da sistemin çalıştırılmasını daha pahalı hale getiriyor. GPT-4’ün geliştirilmesinde kullanılan yaklaşım, daha iyi sonuçlar elde etmek için “ölçeği büyütmeyi” içeriyor.

Şirket, GPT-4’ü eğitmek için Microsoft Azure’u kullandı ve Microsoft, başlangıç ​​için milyarlarca yatırım yaptı.

Güncel İçerikler